Három pont a Graz ellen

  • 2018.11.27. 21:38
  • Fehérvárav19
Csapatunk végig irányítva a mérkőzést, megszerezte a három pontot a Graz ellen kedden hazai pályán.
EBEL / Alapszakasz -
2018.11.27 Kedd / 18:45
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Nézőszám: 3 045
MOSER MEDICAL Graz99ers
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
KINCSES, TRILAR, NAGY, REZEK
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Sille, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Sarpatki, Koskiranta, Erdely - Stipsicz, Tikkanen, Koger, Sarauer, Phillips - Glenn, Szabo, Reisz, Szita
MOSER MEDICAL Graz99ers
Höneckl (Rahm) - Setzinger, Caito, Hamilton, Yellow Horn, Loney - Jakobsson, Lakos, Oberkofler, Garbowsky, Natter - Kirchschläger, Weihager, Kainz, Moderer, Grafenthin - Soritz, King, Zusevics
Gólszerzők: Sarauer, Kuralt, Hari ill. King
Kiállítások: 10 ill. 24

Grazi támadásokkal indult a mérkőzés, Carruthnak kellett két ízben is védenie Oberkofler lövését. Koskiranta indulhatott hazai oldalon, de kimaradt, a kontrában pedig Jakobsson lőhetett a kékről, de kapusunk hárított, majd Yellow Horn és Zusevics is próbálkozott, a fehérvári hálóőr azonban a helyén volt. Az 5. percben Caruso indította Koskirantát, aki Erdély elé passzolt, ám Moderer akasztotta 36-osunkat, így előnyben jöhetett a Fehérvár AV19. Glenn szerezhette volna meg kétszer is a vezetést csapatunknak, Höneckl viszont védett, majd Kóger szólózott, de ez is kimaradt. Egyenlő létszámnál Sárpátki került helyzetbe, ezután Erdély próbálkozhatott, az eredmény viszont változatlan maradt. Vendégoldalon Hamilton és Garbovsky előtt adódott lehetőség Carruth ketrece előtt, kapusunk magabiztosan védett, majd Yellow-Horn lövése sem jutott át a gólvonalon. A második reklámszünet után kiegyenlített játék következett, a felek csak kisebb helyzetekig jutottak, az első komolyabb lehetőség a Graz előtt adódott a 17. percben, ekkor Caito lövését kellett Carruthnak bottal hárítania. Az ellentámadásban Loney gáncsolt, jöhetett az újabb fehérvári létszámfölény, ahol az első lehetőség ismét Glenn nevéhez fűződött, a kékről azonban nem talált, majd Kóger és Koskiranta passzjátéka után sem született találat. Öt az öt ellen telt az utolsó 30 másodperc, a lefújás pillanatában pedig Yellow Horn és Sárpátki, illetve Loney és Harty verekedése tarkította a mérkőzést, a játékvezetők egyenlő büntetésperceket osztottak ki a felek között, így a középső etapot gól nélküli döntetlennel és egyenlő létszámmal kezdhették a csapatok.
Jó tempóban indult a második játékrész, az első támadás Natter nevéhez fűződik, de nem tudott túljárni Carruth eszén. A 33. percben Jakobssont küldték büntetőpadra, a harmadik fehérvári emberelőnyben először Phillips csengette meg a vasat, majd Sarauer lövése jött ki Höneckl mamutjáról, Hári nem talált és Stpisicz kékvonalasa sem jutott át a gólvonalon, a fór kihasználatlan maradt. Egyenlő létszámnál sem szűnt meg a fehérvári nyomás, Kóger került hatalmas helyzetbe, közelről hibázta el, Tikkanen próbálkozása nem jutott el a kapuig, majd Szita bombája került a grazi hálóőr lepkésébe. A következő vendégtámadásban Moderer próbálkozott a kékről, Carruth magabiztosan hárított, majd King lövése ment el a hazai kapu mellett. A kontrában Harty és Andrew Sarauer indulhattak kettő az egy ellen, utóbbi pedig közelről bombázott Höneckl hálójába, megszerezve ezzel csapatunk számára a vezetést (1-0). Mindössze 25 másodpercet kellett várni a következő találatra, Hári adta be Szabó Dánielnek, a védő kékvonalasa Kuralton megpattanva pedig átcsorgott a gólvonalon (2-0). A játékrész folytatásában nagyrészt a semleges harmadban zajlott a játék, a Fehérvár a kétgólos előny tudatában biztonságosabb játékot mutatott, csak kisebb helyzeteket alakított ki mindkét együttes. Egy perccel a dudaszó előtt szépített a Graz, egy középre tett passzt Dwight King értékesített (2-1). Hári szerzett korongot az utolsó másodpercekben, Höneckl azonban a helyén volt, a lefújásig pedig már nem történt nagyobb akció, így egygólos hazai előnnyel fordulhattak a felek a záró harmadra.
A harmadik etap elején Hannu Järvenpää gárdája irányított, az első nagy helyzet mégis grazi oldalon akadt, Garbowsky egyenlíthetett volna, a kipattanóra azonban a hazaiak csaptak le, Hári lőhetett, de kimaradt. Moderer és Oberkofler próbálkozásainál volt szükség Carruth bravúrjaira, majd hazai oldalon Kóger indulhatott, de nem sikerült kettőre növelni az előnyt. A 46. percben Sarauer és Caito akaszkodtak össze, így négy a négy ellen folytatódott a játék. Harty jöhetett szólóban, de nem talált, majd a fehérmezesek támadásában Hamilton lehetett volna eredményes. Phillips csapott le egy visszapattanó korongra, egy keresztpassz után pedig Tikkanen lőhetett, de mindkét próbálkozást hárította Höneckl.  Gyors tempóval folytatódott a mérkőzés, melyben oda-vissza játékot mutattak a csapatok, mindkét oldalon akadtak helyzetek, az eredmény azonban változatlan maradt, a védelem azonban mind a fehérvári, mind a grazi oldalon jól működött. A vendégek percei következtek, először Zusevics, majd Hamilton próbálkozott az egyenlítéssel, kapusunk azonban állta a lövéseket. Az 58. percben egy hosszú passz után Hári János indulhatott, aki kicselezve a védőket szólóját góllal fejezte be, ismét kettőre növelve a kék-fehérek előnyét (3-1). A találat után nagy volt a nyomás a csapatokon, Moderer durva játékért és reklamálásért kapott 2+2 percet, majd Glennek bottal akasztásért, Oberkoflernek pedig színészkedésért ítéltek kisbüntetést, így újabb létszámfölény következett a fehérvári gárda számára. Ezt kihasználni nem sikerült, maradt a kétgólos különbség, ezzel csapatunk itthon tartotta a három pontot a listavezető ellen.