Három év után ismét hárompontos győzelem Bolzanoban

  • 2021.01.10. 00:51
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 egygólos idegenbeli győzelmével a tabella élére állt, magabiztos védekezésének köszönhetően pedig három év után rendes játékidőben győzte le a Rókákat.

ICE / Alapszakasz -
2021.01.09 Szombat / 20:15
HCB Südtirol Alperia
vége
0:1
(0:0, 0:1, 0:0)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Bolzano / PalaOnda
RUETZ, SMETANA, BASSO, PARDATSCHER
HCB Südtirol Alperia
Bernard (Cloutier) - Fournier, Plastino, Deluca, Catenacci, Insam - Robertson, Di Perna, Frank, Findlay, Gazley - Pietroniro, Youds, Frigo, Bernard, Miceli - Pitschieler, Giliati, Alberga, Bardaro
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Gyenes) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Szabo, Erdely, Bartalis, Petan - Geiger, Horvath, Mihaly, Kahkonen, Sarpatki - Kovacs, Lahti, Szita
Gólszerzők: Bartalis
Kiállítások: 6 ill. 10

Fehérvári előnnyel kezdődött a Bolzano elleni találkozó, mindkét speciális egység többször is veszélyeztetett, de Bernard védett. A következőkben oda-vissza játék zajlott a jégen, magas tempó mellett, Janusnak Bardaro lövése után, majd Alberga távolija után kellett hárítania, a másik oldalon pedig Hári veszélyeztetett. Közelebb járt a gólszerzéshez a Bolzano a vezetéshez a harmad  második felében, Caruso kiállítása után pedig előnyben is támadhattak a Rókák. Miceli kékvonalas bombája kijött kapusunkról a fórban, Bernard azonban a kipattanót nem tudta bekotorni. A harmad végén ismét védekezni kényszerünk együttesünk, de végül gól nélküli döntetlennek vonultak a felek az öltözőbe.

A középső etapban lendületesebben kezdett csapatunk, Stipsicz adta előre Petannak, ám elcserélte magát együttesünk, így másodszor támadhatott előnyben a vendéglátó. A Bolzano egy kapuvasig jutott a fórban, amelyben jól védekezett a magyar ICE-csapat. Már egyenlő létszámnál is kevés alkalommal villantak Háriék, Catenacci  volt a legaktívabb a támadó harmadban. Feljavult a fehérmezesek játéka a harmad közepére, egyre jobban működött a letámadás, egy kontrában azonban Kahkönen ütött fel ellenfelének, így ismét öt a négy ellen folyt a játék, sikertelenül. Szabó Bence követte társát a büntetőpadon, a hátrányban a hazai találat helyett vendéggól született, Szita átadását Bartalis István értékesítette higgadtam egy kettő az egy elleni megindulás végén (0-1). Mindent megtett az egyenlítésért a vendéglátó, de a lefújásig nem találtak rést a fehérvári védelmen.

Nagy nyomást helyezett a fehérvári kapura a pirosmezes együttes a záró etap elején, de a második harmadhoz hasonlóan remekül működött a fehérvári védelem. Janus áthatolhatatlannak bizonyult a követhetőkben is, a másik oldalon Bernadnnak Szabó Bence közelijét kellett hárítania. Di Perna előtt nyílt a következő lehetőség, a lendületet Fournier kiállítása törte meg. A fórban Hargrove bújt ki a védők között, Bernard hárította a ziccert és Kuralt duplázását is. A szlovén támadó és Robertson akaszkodtak össze a kapu előtt, de előnyben folytatódott a találkozó. Tüzelt a hazai együttes az utolsó 2 percben, szinte odaszegezte kapujához a vendéglátó csapatunkat. Bernard lekorcsolyázott, így hat az öt ellen folyt a játék, Erdély ütőjén volt az üreskapus gól, de nem sikerült ellőni a pakkot. Janus volt főszerepben a következőkben is, leperegtek a másodpercek, a Hydro Fehérvár AV19 pedig mindhárom pontot megszerezte a Bolzano otthonában, amely bravúr utoljára 2018. február 2-án sikerült együttesünknek..