Hári János Székesfehérvárra igazol

  • 2017.09.20. 10:43
  • Fehérvárav19

A magyar válogatott kiválósága profi karrierje során első ízben szerepel magyar együttesben.

A 25 éves támadó 2006-ban került Svédországba, ahol azóta 175 SHL-mérkőzésen lépett jégre, csapatait pedig 54 ponttal segítette. Hári tagja volt a krakkói feljutást kiharcoló válogatottnak is, valamint a kijevi világbajnokságon szereplő csapatnak is, a tavalyi divízió I/A világbajnokságon 1 góllal és 1 gólpasszal zárt.

Szélig Viktor, a csapat general managere elmondta, biztosak benne, hogy Hári nagy segítségére lesz majd Benoit Laporte együttesének: „Kóger Dániel sérülése miatt szükségesnek láttuk, hogy egy minőségi játékossal pótoljuk őt. Miután Hári János németországi csapatától távozott, számunkra pont kapóra jött, hogy egy ilyen kvalitású játékos szabadon igazolhatóvá vált. Nem titok azonban, hogy a szerződésében opcióként jelöltük meg azt, hogy a novemberi szünet ideje alatt erősebb bajnokságból érkező ajánlat esetén eligazolhat, azonban, ha nem, akkor csapatunkat erősíti majd a szezon végéig.”

Hári, aki édesapja születési évének dátumát, a 62-est fogja viselni a Fehérvár AV19 csapatában, gyerekkora óta nem járt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Játékosunk azt is elmondta, már a szerződése aláírása előtt tájékozódott csapatunk keretéről és az alaposan kicserélődött csapatról: „Szélig Viktor keresett meg a szerződéskötéssel kapcsolatban, azóta többször is beszéltünk, és úgy érzem, mindkét fél számára előnyös szerződést sikerült kötnünk. Örülök, hogy a klub érdeklődést mutatott irántam, szerencsére sok játékost ismerek, és engem is jól ismernek a klubnál.”

„Most új ligában fogok játszani” – kezdte jövőre vonatkozó terveivel kapcsolatban Hári – „magammal szemben pedig az az elvárásom, hogy a legjobbamat nyújtsam, és a csapat minél több mérkőzést nyerjen. Ez csapatjáték, de a játékommal, tudásommal igyekszem majd minél jobban segíteni az együttest. Remélem, jól tudunk majd együtt dolgozni. Úgy gondolom, a szakvezetés a támadójátékban, az emberelőnyös játék javításában számít majd rám, és a bizalmat kemény munkával szeretném meghálálni.”

Fotó: Mudra László (MJSZ)