Hári János hosszabbított

  • 2018.01.28. 17:21
  • Fehérvárav19

A csapat legeredményesebb játékosa, a magyar válogatott alapembere a 2018/2019-es szezonban is a Fehérvár AV19 együttesében szerepel.

A 25 éves támadó 2006-ban került Svédországba, ahol azóta 175 SHL-mérkőzésen lépett jégre, csapatait pedig 54 ponttal segítette. Hári tagja volt a krakkói feljutást kiharcoló válogatottnak is, valamint a kijevi világbajnokságon szereplő csapatnak is, a 2017-es divízió I/A világbajnokságon 1 góllal és 1 gólpasszal zárt. A magyar válogatott kiválósága profi karrierje során a 2017/2018-as szezonban szerepel első ízben magyar együttesben. Hári 39 találkozón 20 gólig és 15 asszisztig jutott, ezzel pedig a magyar EBEL-együttes legeredményesebb játékosa az alapszakaszban.

Jól érzem magam, nem akartam váltani” – nyilatkozta a center a szerződéshosszabbítás aláírását követően. „Jövőre szerettem volna már a szezon kezdetétől itt lenni, és még egy évet szerepelni az EBEL-ben. Örülök, hogy Mac Carruth, Kóger Dániel és Erdély Csanád is élő szerződéssel rendelkezik a következő szezonra. A döntésben az is segített, hogy jó hazai pályán játszani a szurkolóink előtt, mindig remek a hangulat. A 2018/2019-es szezonban szeretném hozzásegíteni a csapatot minél több győzelemhez és eredményes szerepléshez. Tudom, hogy az én sikerem az együttes sikere, és a közös eredményesség az én jó teljesítményemhez is hozzájárul.”

Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője úgy véli, Hári János személyében a legtehetségesebb magyar center folytatja kék-fehérben pályafutását: „Hári az öltözőben és a jégen is kiváló személyiség, remekül passzol az elképzeléseinkbe. Hatalmas győzni akarás van benne, ezenkívül megbízható játékos, akit mind öt az öt ellen, mind pedig emberelőnyben is emberhátrányban is bevethetünk. Remekül bánik a koronggal és jól lát a pályán. Más csapatok is érdeklődtek iránta, de nagyon boldog vagyok, hogy végül Székesfehérváron folytatja a pályafutását. Biztos vagyok benne, hogy karrierjében a következő évad előrelépést fog jelenteni.”