Győztes hónapkezdés

  • 2019.12.01. 20:34
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 kétszer is egygólos hátrányból felállva fordította meg a mérkőzést az EC VSV ellen és végül itthon tartotta a pontokat december első találkozóján.

ICE / Alapszakasz -
2019.12.01 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:2
(0:1, 1:0, 2:1)
Nézőszám: 3 010
EC GRAND Immo VSV
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SMETANA, CHRISTIANSEN, ANKERSEN, KASPAR
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Gyenes) - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Sarpatki - Busenius, Campbell, Yogan, Girard, Erdely - Stipsicz, Szabo, Mihaly, Timmins, Kuralt - Szita, Reisz, Lehtonen
EC GRAND Immo VSV
Maxwell (Schmidt) - Fraser, Pöyhönen, Pollastrone, Karlsson, Reid - Schmidt, Bibic, Bjorkstrand, Lahti, Lahoda - Bacher, Schlacher, Wappis, Collins, Ulmer - Urbanek, Alagic, Maxa, Spannring
Gólszerzők: Koger, Szabo, Tikkanen ill. Collins, Lahoda
Kiállítások: 4 ill. 8

Villachi mezőnyfölénnyel indult december első hazai mérkőzése, Ouzasnak akadt több dolga az első percekben. Erdélyt lökték a kapunak a következőkben, így jöhetett az első fehérvári fór, azonban nem sikerült érvényesíteni a fölényt öt a négy ellen. A kiegészülés után folytatódott a villachi mezőnyfölény, ez a harmad közepén vezetést is eredményezett, Chris Collins kékvonalas lövése jutott át a gólvonalon (0-1). A továbbiakban is maradt a játék csapatunk kapuja előtt, lövés lövést követett a hazai ketrec előtt, ám Ouzas védéseinek köszönhetően nem tudta megduplázni az előnyt a fehérmezes együttes. Yogan lövésével jött ki a szorításból csapatunk, ám a harmad vége ismét a Sasoké volt, így egygólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok a szünetre.

A középső etap kezdetén agresszívebb hazai gárda korcsolyázott ki, ám a helyzetkihasználásban nem jeleskedtek Kógerék. Reisz lehetőségét követően Bibic szabálytalankodott támadónkkal szemben a palánk mellett, így jöhetett a második fehérvári előny, ám újfent nem sikerült kihasználni a fórt. A harmad közepére felélénkült csapatunk játéka, és meg is érkezett az egyenlítő találat, Sarauer beadásába Kóger Dániel ért bele jól a kapu torkában (1-1). Oda-vissza játékkal ment tovább a találkozó a gól után, majd Bibic és Girard kerültek összetűzésbe, így négy a négy ellen folytatódott a találkozó. A megfogyatkozott létszám egyik félnem sem kedvezett igazán, bár inkább a hazaiak birtokolták a korongot. A Kóger-Sarauer páros volt aktív a kapu előtt a harmad végjátékában, ám Maxwell magabiztosan hárította a próbálkozásokat.

A záró harmad kezdetén folytatódott a kemény küzdelem a jégen a következő gólért, inkább a mezőnyjáték dominált az első percekben, majd újra betaláltak a vendégek, egy lövés után Ouzas tenyerelt volna rá a pakkra, ám Alexander Lahoda csapott le hamarabb a korongra és a kapuba helyezett (1-2). Ment előre az újbóli egyenlítésért a Hydro Fehérvár AV19, végül a harmad közepén esett a csapat második találata, Szabó Dániel egy jól eltalált lövéssel mattolta Maxwellt (2-2). Rögtön válaszolhatott volna a Villach, de Ouzas a helyén volt, majd újra a vendégek kapuja előtt járt a játékszer és 7 perccel a végső dudaszó előtt együttesünk a mérkőzésen először át is vette a vezetést, Harri Tikkanen egyéni akciója végén két játékoson is megpattanva jutott a hálóba a korong (3-2). Schlacher és Erdély kerültek a büntetőpadra egy kisebb ökölpárbaj után, ám az eredmény négy a négy ellen sem változott. Másfél perccel a dudaszó előtt Aho lehívta Maxwellt, ám a vendégek nem tudtak egyenlíteni, így a Hydro Fehérvár AV19 itthon tartotta a három pontot.