Győzelemmel zárul a szezon

  • 2018.03.04. 20:47
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19, bár rendes játékidőben nyert a Graz otthonában, nem került be az EBEL idei rájátszásába.

EBEL / Középszakasz - 10
2018.03.04 Vasárnap / 17:45
MOSER MEDICAL Graz99ers
vége
1:2
(0:1, 1:0, 0:1)
Nézőszám: 1 357
Fehérvár AV19
Graz / Eishalle Liebenau
PIRAGIC, STERNAT, BÄRNTHALER, HRIBAR
MOSER MEDICAL Graz99ers
Domagoj (Engelage) - Fechtig, Weihager, Oberkofler, Lamoureux, Woger - Setzinger, Unterweger, Strohmeier, Ograjensek, Pirmann - Egger, Carlsson, Brophey, McLean, Stradner - Petrovitz, Soritz, Zierer, Mitsch, Natter
Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Uotila, Meland, Koger, Hari, Erdely - Stipsicz, Manavian, Lovecchio, Latendresse, Gilbert - Sziranyi, Palin, Luttinen, Music, Antilla - Szaller, Szita, Szabo, Reisz, Sarpatki
Gólszerzők: Oberkofler ill. Latendresse, Hari
Kiállítások: 8 ill. 8

A Fehérvár AV19 utolsó középszakasz-mérkőzésének első percei meddő vendégfölénnyel teltek, ám együttesünk nem tudott komoly helyzetet kialakítani, de a hazaiak sem jeleskedtek a támadásban. Az első harmad ötödik percében aztán Olivier Latendresse fejezett be góllal egy akciót, miután Meland lövésébe jól tette bele ütőjét a kapu előtt (0-1). A következőkben is maradt fehérvári ütőkön a pakk, Sárpátki próbálkozása ment mellé. A játékrész közepén Latendresse-t büntették a játékvezetők, de nem tudott élni a lehetőséggel a vendéglátó. Fordult a kocka, Ograjensek buktatta Stipsiczet, így ezúttal csapatunk támadhatott előnyben, de öt a négyben sem sikerült betalálni. Újabb lehetőséget kaptak Erdélyék, ezúttal Setzingernek kellett kiülnie, a fórban Meland tette rá a kékről, de Kógernek nem sikerült bekotornia a játékszert. Kiegészült a 99ers, a korong azonban maradt a hazai kapu előtt, mígnem Antilla is szabálytalankodott másfél perccel a játékrész vége előtt. Az előnyben nem tudott meggyőző fölényt kialakítani a Graz, így maradt az egygólos előny.

A középső játékrészben már egy harcosabb Graz korcsolyázott ki, majd Reisz passzolt Sárpátkinak a másik oldalon, de nem sikerült betalálni. Maradt a korong a hazaiak kapuja előtt, LoVecchio lőtt éles szögből, de Engelage védett. Oda-vissza játék zajlott a következő percekben, a legnagyobb helyzet a magyar EBEL-együttes előtt adódott, Music pöccinthetett volna be egy kipattanót. A játékrész közepén Meland kékvonalas lövése vágódott le a hazai hálóőrről, ezután Woger kapott 2+2 perces kiállítást, így újra fórban támadhatott együttesünk. Palin távoli lövése nyitotta a helyzetek sorát, majd Gilbert egyéni akciója után védett az osztrák kapus. Még mindig előnyben Manavian próbálkozott éles szögből, de maradt a 0-1, a kiegészülés előtt pedig Erdély közeli kísérlete után mentettek a sötétmezes védők a gólvonal elől. Pirmann indulhatott volna szólóban, Uotila akadályozta, így most a Graz támadhatott öt a négy ellen. Hiába tudta végig bent tartani a pakkot a hazai gárda Carruth kapuja előtt, minőségi helyzet kevés akadt. Már egyenlő létszámnál Erdély iramodott meg, Hárihoz passzolt, de kimaradt. Másfél perccel a dudaszó előtt kiegyenlített a Graz, Weihager passzolt középre Daniel Oberkoflernek, aki nem is hibázott (1-1).

LoVecchio helyzetével indult a záró játékrész, majd Erdély hibázott ziccerben. Stipsicz tört be a kapu elé, aztán Manavian bombázott a kékről, de egyik helyzetet sem sikerült gólra váltani. Ment előre az újabb találatért a Fehérvár AV19, ennek a 48. percre meg is lett az eredménye, Erdély passzolt egy buli után Hári Jánosnak, aki a rövid felsőbe emelt (1-2). LoVecchio ütközött Oberkoflerrel egy perccel később, így jöhetett az újabb grazi fór. Nem tudott élni az újabb lehetőséggel a 99ers, öt az öt ellen azonban már többször helyzetbe kerültek Weihagerék. Megnyomta a végét a Graz, kevés lehetőséget adtak Hannu Järvenpää legénységének a támadásra. Levitte kapusát Doug Mason 30 másodperccel a dudaszó előtt, időt is kért, de végül csapatunk szerezte meg a győzelmet.

A Fehérvár AV19 számára a győzelem ellenére véget ért az Erste Bank Eishockey Liga idei kiírása. A Bolzano otthonában a Znojmo majdnem két harmadon keresztül vezetett, ám a hazaiak büntetőkkel múlták felül a cseheket. A HCB pontszerzésével biztossá vált, ők kerülnek az idei playoffba.