Győzelem Ljubljanában

  • 2015.09.04. 21:58
  • Kiss Csaba
MOL Liga csapatunk újabb győzelemmel hangolt az előttük álló szezonra.

HK Playboy Slavija – Fehérvár AV19 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Fehérvár AV19: Kalnins (Scola) - Szabó K., Shupe, Holmberg, Szaller, Krogh, Orban B., Kocsis, Bodo, Hegyi, Szabó D., Tóth, Reisz, Szita, Vokla, Korbuly, Reiter R., Mazzag, Hamvai, Pillók, Pados.
Gólszerzők: Shupe, Szita, Reisz, Krogh
Kiállítások:  12 ill. 16 perc

Csapatunk negyedik felkészülési mérkőzésére indult péntek délelőtt Ljubljanába, ahol az osztrák másodosztályban és szlovén bajnokságban szereplő HK Playboy Slavija csapata ellen lépett jégre.

 A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, azonban hamar emberhátrányba kerültek, de ebből az előnyből még nem sikerült gól szerezni. Csapatunk a tavalyi évben és a felkészülési mérkőzéseken már megismert harcossággal igyekezett megszerezni a vezetést, a 8. percben aztán Szabó Krisztián és Mitch Holmberg összjátéka után Preston Shupe szerezte meg a vezetést. A harmadban még egy gól született, csapatunk 1998-as támadója, Szita Donát vágta be Reisz Áron passzát.

A második harmadban a biztos vezetés ellenére sem adta lejjebb csapatunk, az öt hazai kapura lövésre tizennégy lövéssel válaszoltak. Az előnyt még két góllal sikerült növelni, előbb Shupe passzolt Kocsisnak, aki Reisz Áront segítette gólhoz, majd pedig emberelőnyből is betalált csapatunk, a frissen igazolt légiós hármas, Brance Orban és Chris Bodo készítettek elő Devon Kroghnak, aki beállította a 4-0-s végeredményt.

A záró harmadban már nem esett gól, a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően pedig csapatunk shutouttal zárt. Csapatunk így a felkészülési mérkőzései közül mind a négyet megnyerve várja a jövő pénteki MOL Liga rajtot, ahol a HSC Csíkszereda csapatát fogadja Székesfehérváron.

„Jó erőpróba volt egy mérkőzést idegenben is játszani az izgalmas csütörtöki hazai után. Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, de a kiváló kapusteljesítményünknek is köszönhetően egyre jobbak lettünk. Jó győzelemmel zárni a felkészülési időszakot, most már csak előre nézünk, egy hetünk van felkészülni a szezonnyitó mérkőzésre” – mondta Tyler Dietrich a mérkőzés után.