Győzelem Lengyelország ellen

  • 2016.11.04. 00:22
  • Fehérvárav19
A magyar válogatott győzelemmel kezdte meg az Euro Ice Hockey Challenget. Csapatunk remek játékának köszönhetően, 2-1-re győzött Lengyelország ellen.

7nemzethoki7 / Felkészülés -
2016.11.03 Csütörtök / 19:00
Magyarország
vége
2:1
(0-0;1-1;1-0)
Nézőszám: 1 400
Lengyelország
Budapest / Tüskecsarnok
Kincses, Juhász, Váczi, Berger
Magyarország
Rajna (Bálizs), Wehrs, Kiss D., Kóger, Sarauer, Sofron - Sagert, Szrányi, Orban B., Hári, Bodó - Kovács B., Szabó D., Kovács Cs., Vas, Nagy G. - Orbán A., Pozsgai, Csanyi, Nagy K., Magosi
Lengyelország
Radzoszewski (Odrobny) Rompkowski, Kruczek, Kolusz, Malasinski, Zapala, Pociecha, Bryk, Szczechura, Drzewieck, Pasiut, Bychawski, Bartosz, Wronka, Chmielewski, Dziubinski, Wajda, Wanacki, Galant, Kapica, Urbanowicz
Gólszerzők: Bodo, Sofron ill. Dziubinski
Kiállítások: 8 ill. 31

A mérkőzés első percei a magyar támadások jegyében teltek, de próbálkozásainkat nem követte találat. A 12. percben a szurkolók már örülhettek, amikor a korong a hálóba került, de Sofron akadályozott, ezért a találatot a játékvezetők érvénytelennek ítélték, így gól helyett emberhátránnyal folytatta a mérkőzést válogatottunk. Előnyben a lengyelek nyomást helyeztek a magyar kapura, de Rajna óriási bravúrral hárította az ellenfél lövéseit. A fiúk 0:0-val vonulhattak öltözőbe az első játékrész után.

A második harmad elején kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, a lengyel delegáció egyre többet birtokolta a korongot. Mindkét oldalon akadtak próbálkozások, de komolyabb helyzetek kialakítására nem került sor. A játékrész felénél azonban a csapatkapitány, Hári János szólója után Bodo lövésével megszerezte a vezetést a magyar csapat (1:0). Nem kellett sokat várni a lengyelek válaszára: 20 másodperccel később Dziubinski egyenlített (1:1). 8 és fél perccel a harmad vége előtt Zapala 5 perces kiállítása után válogatottunk előnyben támadhatta a lengyel kaput, de az ellenfél kiváló védelmét nem sikerült megtörni. Pár perccel a játékrész befejezése előtt Magosit 2+2 perces kiállítással sújtották, így hátrányba kerültek a magyarok, majd Pozsgaira is 2 perces büntetést szabtak ki a bírók. A kettős emberhátrány első másfél percében nagyszerűen tartotta magát válogatottunk és a dudaszó után 1:1-es döntetlennel várhatták a harmadik játékrészt a csapatok.

Az utolsó harmad elején a hátrányt sikeresen kivédekeztük, így a magyar csapat újra támadásba lendülhetett és 5 perc elteltével egy Sofron szóló után újra megszerezte a vezetést a magyar válogatott (2:1). A gól után felpörögtek a csapatok, melynek eredményeként komolyabb helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt. A meccs vége felé közeledve a lengyelek többször is veszélyeztettek, a lengyelek kapusukat is levitték, de egyenlíteniük nem sikerült. A magyar válogatott ezzel 2:1-es győzelmet aratott lengyel barátaink felett, és begyűjtötte a 3 pontot csoportjában.