Győzelem Japán ellen

  • 2017.02.09. 14:08
  • Fehérvárav19
A magyar válogatott megnyerte első mérkőzését a dél-koreai EIHC tornán.

Válogatott / Felkészülés -
2017.02.09 Csütörtök / 6:30
Magyarország
vége
2:1
(0-1, 0-0, 2-0)
Nézőszám:
Japán
Goyang / Goyang Oulim Nuri Arts Center
Lee, Hong, Park
Magyarország
Bálizs (Duschek) Varga, Mestyán, Galló, Erdély, Keresztury - Vokla, Sagert, Sági, Terbócs, Csányi - Gőz, Kiss D., Somogyi, Nagy K., Sárpátki - Láday, Vojtkó, Reisz, Kocsis, Vincze
Japán
Onoda - Ushu, Minoshima, Yamazaki, Yamada, Hashimoto, Takagi, Hikosaka, Sato, Terao, Iwatsuki, Furuhashi, Nakajima, Hayata, Terao, Nakayasiki, Echigo, Hirano, Koizumi, Yamada
Gólszerzők: Terbócs, Nagy ill. Hirano
Kiállítások: 8 ill. 10

A mérkőzésen Bálizs Bence kezdett a kapuban, míg Duschek Dávid tartalékkapusként ülhetett a padra. Nemes Benjámin, Németh Attila, Miskolczi Márk és Szabó Dániel nem jutott lehetőséghez a nyitómeccsen, míg Keresztury Erik, Sági Martin, Láday Tamás és Vojkó Mátyás először léphetett jégre a magyar válogatott színeiben.

A találkozó Nagy Krisztián helyzetével indult. Az első játékrészben japán szabálytalanságoknak köszönhetően rengeteg lehetőséghez jutott csapatunk. Válogatottunk remekül járatta a korongot és több veszélyes helyzetet is kialakított. Keresztury Erik többször is megdolgoztatta a japán kapust, ám korongja nem talált a kapuba. Az ellenfél ugyan nem igazán tudott komolyabb helyzeteket kialakítani, azonban egy emberelőnyből Hiarion megszerezte a japánoknak a vezetést (1-0).

A második harmadban is a magyarok diktálták a tempót, de a japánok is keményen küzdöttek. Először Csányi Karol került helyzetbe, de lövése nem talált kaput, majd Erdély Csanád alakított ki hatalmas helyzetet, amelyet Galló nem tudott gólra váltani. Nem sokkal később Mestyán-Nagy-Terbócs hármas veszélyeztette az ellenfél kapuját. Csapatunk többször került emberhátrányba, de Bálizs bravúrjainak köszönhetően a japánok nem tudták növelni előnyüket.

A harmadik harmadban sem változott a játék képe, továbbra is a magyarok bizonyultak erősebbnek. Az egyenlítésre sem kellett már sokáig várni, Terbócs szerzett meg egy eladott korongot és egyenlített (1-1). Egy perccel később Nagy Krisztián is betalált a japán kapuba, és ezzel csapatunk át is vette a vezetést (2-1). Egy perccel a mérkőzés vége előtt még időt kért a japán csapat, majd lehozták kapusukat, ám ez nem segített már rajtuk, így Magyarország 2-1-es győzelmet aratott a torna nyitómeccsén.