Győzelem Innsbruckban

  • 2021.10.15. 22:30
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos győzelemmel zárta a túra első mérkőzését.

ICE / Alapszakasz -
2021.10.15 Péntek / 19:15
HC TWK Innsbruck
vége
1:4
(0:1, 1:2, 0:1)
Nézőszám: 1 600
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
BERNEKER, OFNER, MARTIN, NOTHEGGER
HC TWK Innsbruck
Swette (McCollum) - Boruta, Bourque, Bär, McGauley, Leavens - Lattner, Betker, Paulweber, Magwood, Ulmer - Messner, Winkler, Huntebrinker, Feldner - Muigg, Mader
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Horvath) - Atkinson, Nilsson, Magosi, Hari, Kuralt - Horvath, Campbell, Erdely, Sarauer, Petan - Fournier, Szabo, Shaw, Jacobs, Terbocs - Szabo, Mihaly, Retfalvi, Ambrus
Gólszerzők: Feldner ill. Kuralt, Magosi, Petan, Petan
Kiállítások: 6 ill. 8

Kiváló tempóban kezdte a mérkőzést együttesünk az Innsbruck otthonában, Swettének akadt több dolga a találkozó kezdetén, majd egy késleltetett kiállítás alatt be is találtak a vendégek, Horváth beadását követően Anze Kuralt vágta be saját kipattanóját (0-1). A harmad közepén a mezőnyjáték dominált, oda-vissza játékot láthatott a hazai közönség, majd két fehérvári kiállítás következett, ez feltüzelte a Cápákat, Kornakker bravúrjaira volt szükség Horváth, majd Atkinson kisbüntetése alatt is. Kivédekezte a hátrányt a Hydro Fehérvár AV19, a végére még maradt néhány lehetőség mindkét oldalon, de végül egygólos vendégelőnnyel fordultak a felek.

Két gyors gól nyitotta a középső etapot, előbb Magosi Bálint talált be, majd Erdély beadását Alex Petan értékesítette. Jobban kezdte tehát a harmadot a vendég együttes, Swette kapuja előtt zajlott a játék, a szorításból a 26. percben jöttek ki a hazaiak, Ulmer lehetőségét még hárította Kornakker, a következő cserében azonban már szépített a vendéglátó, Nico Feldner maradt egyedül a kapu előtt és nem is hibázott (1-3). A játékrész második felében a gólnak köszönhetően felpörgött az Innsbruck, a másik oldalon pedig Swette mutatott be nagy védéseket. 

A záró 20 percre harcos Cápák érkeztek, Kornakker segítségével sikerült tartani a kétgólos különbséget. A hazai kapunál Terbócs előtt adódott nagy lehetőség, majd a harmad közepén előnyben is próbálkozhattak Háriék, de nem sikerült élni a lehetőséggel. A mérkőzés végére ismét lendületbe kerültek a kék-fehérek, gól azonban csak az utolsó percben született: a végjátékra lehívta kapusát a hazaiak mestere, Alex Petan pedig a kékről az üres kapuba emelt (1-4).