Győzelem az ukránok ellen

  • 2017.04.22. 18:52
  • Fehérvárav19
Győzelemmel kezdte a magyar válogatott a kijevi Divízió I/A világbajnokságot, miután 5-3-ra nyert a házigazda ukránok ellen.

Világbajnokság / Világbajnokság -
2017.04.22 Szombat / 13:30
Ukrajna
vége
3:5
(1-1, 2-1, 0-3)
Nézőszám:
Magyarország
Kijev / Palac Szportu
Grumsen, Hansen, Bowles, Persson
Ukrajna
Zaharcsenko (Djacsenko) - Ihnatenko, Pobedonoszcev, Nyimenko, Blahij, Bondarjev, Katrics, Tolsztusko, Ljalka, Babinec, Bucenko, Alekszjuk, Kuhut, Kicsa, Hnyidenko, Petranhovszkij, Varivoda, Iszajenko, Havrik, Csernisenko, Kuzmik
Magyarország
Rajna (Bálizs) - Stipsicz, Wehrs, Sarauer, Kóger, Dansereau, Sagert, Szirányi, Galló, Vas, Hári, Gőz, Varga, Magosi, Erdély, Bartalis, Garát, Terbócs, Benk, Nagy, Csányi
Gólszerzők: Kuzmik, Bucenko (2) ill. Bartalis, Vas, Sarauer, Dansereau, Hári
Kiállítások: 12 ill. 12

Közepes tempó mellett kezdődött a magyar válogatott első mérkőzése a divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, bár az első percekben Rajna kapuja előtt adódott több helyzet. Kettős előnybe került csapatunk a mérkőzés elején, de nem sikerült kihasználni sem az öt a három, sem pedig az öt a négy elleni szituációt. Több nagy helyzet után mindkét oldalon a vezetést az ukránok szerezték meg, egy eladott korongot Szergi Kuzmik vágott a hálóba (1-0). Nem sokáig állt azonban hazai vezetés az eredményjelzőn, mert jött Bartalis István, és alighanem a világbajnokság egyik legszebb góljával kiegyenlített (a gól itt nézhető meg). Több gól azonban már nem esett az első játékrészben, így döntetlennel folytatták a csapatok a második harmadot.

Alig 20 másodperc telt el a középső játékrészből, amikor Vas János értékesítette Szirányi Bence kipattanóját (2-1), majd Galló hagyott ki nagy helyzetet. Az ukránok azonban továbbra is sorra alakították ki a helyzeteket, Bucenko messzi lövése pedig végül átcsúszott Rajna lábai között (2-2). A harmad második felében, bár a magyarok előtt adódott több helyzet, előnyből sem sikerült betalálni. 4 perccel a játékrész vége előtt hátrányba került Rich Charnomaz csapata, a hazaiaknak pedig ugyan nem sikerült kihasználniuk a létszámfölényt, a kiegészülés után újra Bucenko volt eredményes (3-2), így a záró játékrész ukrán vezetéssel kezdődött.

Blagy, majd a másik oldalon Nagy Krisztián kiállítása nehezítette a csapatok dolgát az utolsó 20 percben, a magyarok pedig sorra alakították ki a helyzeteket, ami az 51. percre góllá is érett, Andrew Sarauer kapott szép keresztpasszt Wehrstől, és nem is hibázott (3-3). Három perccel később az első válogatottságát ünneplő Keegan Dansereau szerzett újra vezetést válogatottunknak, miután Sarauer kipattanóját vágta a hálóba (3-4). Az utolsó percben előnybe került nemzeti együttesünk, az ukránok pedig lehozták a kapust, ezt pedig Hári János használta ki és állította be az 5-3-as végeredményt.

A mérkőzés legjobbja magyar részről Szirányi Bence lett, a hazaiaknál pedig a két gólig jutó Nyikita Bucenko kapta az elismerést.

Fotó: MJSZ/Fényes Gábor