Győzelem az első felkészülési mérkőzésen

  • 2020.08.25. 23:39
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 5-1-es győzelemmel mutatkozott be a Gyergyói HK elleni felkészülési mérkőzésen.

Felkészülés / Felkészülés -
2020.08.25 Kedd / 18:30
Gyergyói HK
vége
1:5
(0-1, 0-2, 1-2)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Érd / Érdi Jégcsarnok
Babic, Németh, Kis-Király, Váczi
Gyergyói HK
Ruczuj (Szakács) - Jones, Rasulov, Barabás, Silló, Szabó K., Góga, Szigeti, Sára, Benedek, Lázár, Matheson, Kozma, Valdix, Ivácson, Bíró G., Péter, Nagy, F. Csibi, Elekes-Darabont
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Caruso, Reisz, Hargrove, Stipsicz, Campbell, Szabó B., Petan, Bartalis, Erdély, Horváth M., Mihály, Kuralt, Sarauer, Hári, Sárpátki, Geiger, Péter, Szita, Szabó D.
Gólszerzők: Szigeti ill. Bartalis (3), Stipsicz, Szabó D.
Kiállítások: 24 ill. 10 perc

Alaposan nekiesett egymásnak a két együttes a Hydro Fehérvár AA19 első felkészülési mérkőzésén, melynek első harmadában főleg csapatunk akarata érvényesült. Campbellnek kellett kiülnie, majd Szabó Krisztián is szabálytalankodott, a fórt pedig ki is használta az együttes, Bartalis István megszerezte az idény első találatát (0-1). A játékrész közepére feljavult az erdélyiek játéka, majd Stipsiczet látták szabálytalannak a játékvezetők, majd előnyben próbálkozhattak Antti Karhula tanítványai, azonban a lefújásig már nem született újabb gól.

A középső etapot az elsőhöz hasonlóan kiállítások tarkították, ám jóval jobban mozogtak a fehérvári lábak. A játékrész első felében főleg a gyergyói kapu előtt folyt a játék, az erdélyi együttes azonban meg-megvillant, így Kornakkernek is akadt dolga. A 36. percben aztán egy emberelőnyt követően Sarauer fordult be a kapu mögül, lövésébe pedig Bartalis István ért bele jól a kapu előtt és megduplázta a Hydro Fehérvár AV19 előnyét (0-2). Megnyomták a harmad végét a kék-fehérek, ennek pedig újabb találat lett az eredménye, Bartalis István egy szép fonáklövéssel szerzett mesterhármast (0-3).  

A záró harmad első perceit kiegyenlített, ám magas tempójú játék jellemezte, majd a 47. percben Szabó Dániel kiállítása után öt a négy ellen jöhettek a piros-fehérek. Ebben a fórban is be is talált a Gyergyó, Szigeti Ákos lőtte ki a jobb felsőt (1-3). A találat feltüzelte az erdélyi alakulatot, ezúttal Kornakker kapuja előtt folyt a játék, de gól nem esett. Reisz kiállítását követően újra létszámfölényben támadhattak Gógáék, a kiegészülés után pedig visszatért a fehérvári mezőnyfölény. Ismét gyergyói kiállítás következett, hátrányban elcserélte magát az Erste Ligás együttes, így egy percig kettős előnyben támadhatott a fehérvári gárda. Öt a három ellen Kuralt csengette meg a vasat, a kipattanó azonban már a hálóban landolt Stipsicz Bence bombája után (1-4). A végére még maradt egy találat, Szabó Dániel középről állította be a végeredményt (1-5).