Győzelem a listavezető otthonában

  • 2021.11.07. 23:58
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV1ö egygólos győzelmet ünnepelhetett a szlovén fővárosban.

ICE / Alapszakasz -
2021.11.07 Vasárnap / 18:00
HK SZ Olimpija
vége
1:2
(0:0, 0:2, 1:0)
Nézőszám: 2 343
Hydro Fehérvár AV19
Ljubljana / Hala Tivoli
BULOVEC, ZRNIČ, MIKLIČ, PUFF
HK SZ Olimpija
Us (Holsa) - Piche, Magovac, Pance, Music, Sturm - Erving, Cepon, Murphy, Simsic, Leclerc - Stebih, Logar, Cimzar, Kalan, Koblar - Zezelj, Cepon, Sodja, Tomazevic, Jezovsek
Hydro Fehérvár AV19
Tirronen (Horvath) - Fournier, Campbell, Erdely, Sarauer, Petan - Horvath, Szabo, Shaw, Jacobs, Kuralt - Atkinson, Dobmayer, Magosi, Nemeth, Mihaly - Ambrus, Retfalvi
Gólszerzők: Tomazevic ill. Magosi, Atkinson
Kiállítások: 6 ill. 8

Meddő mezőnyfölénnyel indult a listavezető elleni találkozó, kevés lehetőségig jutott együttesünk, de a másik oldalon Tirronennek sem akadt sok dolga. Atkinson ütője csúszott fel egy kilőtt korong után, így négy percig előnyben támadhattak a hazaiak. Pichét látták szabálytalannak a játékvezetők, így négy a négy ellen folytatódott a játék, a kiegészülés után azonban Logar másolta Atkinson hibáját, így ezúttal a vendégek kerültek előnybe. Együttesünk sem tudott élni a lehetőséggel, így maradt a 0-0. A játékrész második felében oda-vissza játék zajlott, de minőségi helyzetig egyik fél sem jutott. A lefújás előtt Petan távoli lehetősége után a kipattanóra Erdély érkezett, de nem sikerült bekotorni a pakkot.

A második játékrész elején aztán betaláltak a vendégek: Magosi Bálint szerzett korongot a semleges harmadban, szólóját pedig góllal zárta (0-1). Beszorultak a zöldmezesek a következőkben, egészen a harmad közepéig csapatunk akarata érvényesült, ekkor Josh Atkinson kékvonalas bombája révén már két gól volt a magyar ICE-csapat előnye (0-2). Tirronen kapujánál többször is veszélyeztetett a szlovén gárda a harmad második felében, Fournier kiállítása után ráadásul előnyben, de sem Piché, sem pedig Lecerc nem talált be. Murphyt látták szabálytalannak a játékvezetők a kiegészülés előtt, de a fehérvári előny eseménytelenül telt.

Oda-vissza játékkal indult a záró etap, majd az egyik hazai játékos sérülése miatt állt hosszú percekig a játék. Az újrakezdés után a hazaiak voltak aktívabbak a kapu előtt, a másik oldalon a harmad közepén Sarauer lehetősége után kellett védenie Holsának. A végjátékban nem kockáztatott sokat együttesünk, hiába töltött több időt az Olimpija csapatunk harmadában, nem sikerült közelebb kerülniük Magosiékhoz. Erdélyt büntették a játékvezetők két perccel a vége előtt, idejét is kikérte a Sárkányok mestere, a fórban pedig be is talált a vendéglátó, Tomazevic volt eredményes (1-2). Fél perccel később újra rezzent  a háló Tirronen mögött, ám a találatot a játékvezetők les miatt érvénytelenítették, így a Hydro Fehérvár AV19 mindhárom pontot elhozta a listavezető otthonából.