Grazban kezdődnek a felsőházi küzdelmek

  • 2019.02.12. 08:00
  • Fehérvárav19

Kedd este az alapszakaszgyőztes 99ers otthonába látogat a Fehérvár AV19.

Egy nagyon jó szezont produkáló Graz ellen lép pályára Hannu Järvenpää legénysége, akik 87 pontot gyűjtöttek az alapszakasz során, csakúgy, mint a Bécs, ám mivel a Graz háromszor is legyőzte az első 44 fordulóban a Capitalst, így ők kaparintották meg a hat bónuszpontot jelentő első pozíciót. Utolsó öt találkozóján két trendes játékidő utáni, két ráadás utáni győzelem és egy vereség a mérlege Yellow Hornéknak. 44 összecsapás után ők rendelkeznek a legjobb emberelőnyös statisztikával, illetve a Salzburg után övék a második legjobb +/- statisztika, továbbá a 99ers lőtte a második legtöbb gólt. Robin Jacobsson, az osztrákok védője így vélekedett a találkozó előtt: „A saját játékunkat kell játszanunk, és mindenképpen meg kell őriznünk az első helyünket. A Fehérvár nagyon offenzív alakulat, de ha a saját játékunkra tudunk koncentrálni, akkor megszerezhetjük a három pontot.” A keddi összecsapáson visszatér Ken Ograjensek, és valószínűleg már Doug Mason rendelkezésére fog állni Erik Kirchschläger is.

A 2014/15-ös szezon után először jutott rájátszásba a Fehérvár AV19, akik a nemzetközi szünet előtti hétvégén igen meggyőző teljesítményt nyújtottak a Bolzano ellen, akiket 5-1-re győztek le, illetve a Salzburggal szemben is, ahol egy izgalmas mérkőzésen a harmadik játékrészben megfordították a találkozót a koronázóvárosiak, és végül 6-3-ra nyertek a bajnokok ligája elődöntőt is megjárt Rafflékkel szemben. Az alapszakasz befejeztével a Fehérvár 74 egységig jutott, 5 ponttal megelőzve a hetedik Linzet, és 12.93%-kal továbbra is a liga leghatékonyabb csapata maradt. Idegenben utolsó öt összecsapásukon sorra pontot szereztek Erdélyék, legutóbb keddi ellenfelük otthonából is pontot tudtak rabolni. A finn mester ebben a szezonban már nem számíthat Timotej Sillére, aki sérülése következtében műtétre vár, Anze Kuralt továbbra sem tudja vállalni a játékot, Sárpátki Tamás és Szabó Krisztián szereplése pedig még kérdéses. 

Az együttesek idén négyszer léptek egymás ellen pályára, az ellovas Graz viszont csak hosszabbítás vagy büntető után tudott felülkerekedni a magyarokon, akik rendes játékidőben is nyerni tudotak, a 99ers legutóbb pedig csak 2018. január 12-én szereztek három pontot a székesfehérváriak ellen.

A találkozó előtt Hannu Järvenpää és Erdély Csanád latolgatta az esélyeket.

Az összecsapás 19:15-kor kezdődik.


A középszakasz menetrendje: