Grazban folytatódik a harc

  • 2018.01.12. 08:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 a Graz elleni hazai siker után öt napon belül másodszor találkozik a stájerekkel.

Vasárnap hazai jégen négygólos győzelmet arattak Kógerék Doug Mason csapata felett. A graziak a csapatunk elleni találkozó előtt bejelentette, felbontotta szerződését Florian Ibererrel, a szezont Linzben kezdő Bernard Fechtig pedig kölcsönbe érkezik. A csapat vezetőedzője így nyilatkozott az igazolásról: „Fechtig jó mérkőzéseket játszott az évadban Linzben. Jól korcsolyázik és gyors játékra képes.”

Mindkét együttes harcban van a legjobb hatba kerülésért, a tabellaszomszédok közül együttesünk áll jobb helyen, egy ponttal megelőzve Higgséket, öt pontra lemaradva a biztos playoffot jelentő hatodik Medvescak Zagreb mögött. A két alakulat idei mérkőzései alapján a hazaiak a favoritok, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban mindkétszer Erdélyék diadalmaskodtak, az osztrák városban rendezett találkozón pedig a graziak kapták a pontokat. Az előző öt forduló eredménye alapján ugyanakkor nehéz lenne megmondani, melyik gárda az esélyesebb az újabb pontszerzésre, hiszen a stájerek kilenc, míg csapatunk nyolc egységgel gazdagodott, de a legutóbbi tíz fordulót tekintve is közel áll egymáshoz a két együttes. A 2017/2018-as szezon hazai tabelláján a Graz a hetedik, 18 mérkőzésükből 36 pontot szereztek a Merkur Eisstadionban, az osztrákok és a Fehérvár AV19 örökmérlegére pillantva pedig érvényesül a hazai pálya előnye, az eddigi 28 összecsapáson mindössze tizenegyszer született vendéggyőzelem, ebből ötször a ráadásban döntöttek a csapatok a pontok sorsáról.

A múlt héten véget ért a „hokimaraton”, hiszen december 26 óta minden második nap tétmérkőzésen lépett jégre az együttes. A vasárnapi siker után a hét elején pihenőt adott játékosainak Hannu Järvenpää. A rövid szünetről és az ellenfélről a vezetőedző, valamint Erdély Csanád és Hári János beszéltek.