Gólokkal az óvodákért a város legjobb sportolóival

  • 2018.07.06. 10:25
  • ÖKK Fehérvár
Az Alba Pláza kezdeményezésére a várossal közös jótékonysági akciót szerveztek négy székesfehérvári óvoda részvételével, a város négy sportklubja támogatásával.

A Fehérvár AV19 jégkorongozói, az Alba Fehérvár kosárlabda-csapat NBI/B-s fiúcsapata, a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata és a Mol Vidi NBII-es női futballistái sorsolás után a Napsugár Óvoda, a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodája, a Szárazréti Óvoda és a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodája ovisainak gyűjtötték össze az adományt. A négy városi óvoda részére a fehérvári sportegyesületek góljaikkal gyűjthettek maximálisan 250.000 forintot, amelyet a rendező bevásárlóközpont ajánlott fel.

A Fehérvár AV19 öt játékosa, Kóger Dániel, Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szita Donát és Láday Tamás a felsővárosi Ybl Miklós Tagóvoda részére gyűjtötték össze góljaikkal a 250.000 forintot.

A rendezvény Dr. Cser-Palkovics András kezdőrúgásával kezdődött. Székesfehérvár polgásmestere elmondta, hogy az első perctől támogatja a kezdeményezést, majd a helyszínen bejelentette, hogy megduplázza a város nevében az óvodáknak szánt adományt, így mind a négy intézmény fémillió forinttal lett gazdagabb. 

A rendezvényen nem csak az óvodák támogatásáé volt a főszerep. Mind a négy csapat felajánlott egy-egy dedikált mezt, illetve minden résztvevő sportoló aláírt egy labdát, amelyeket árverezésre bocsátanak és a licitálásból befolyt teljes bevételt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház koraszülött-osztályának ajánlják fel a szervezők. Csapatunk Szabó Krisztián Visegrád Kupában viselt dedikált mezét ajánlotta fel, melyre IDE KATTINTVA licitálhat.