"Gáborra emlékezni közös felelősségünk"

  • 2015.09.03. 12:07
  • Kiss Csaba
Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András méltatta ifj. Ocskay Gábor életét, pályafutását és minden szurkolót meginvitált a hétvégi emléktornára és Gábor szobrának avatására.

"Az emléktornán olyan emberre emlékezünk, aki nemcsak a magyar jégkorongért, a sportágért, de Székesfehérvárért is rengeteget tett. Gáborra emlékezni közös felelősségünk, a klub pedig szeptember első hétvégéjén minden évben lehetőséget biztosít számunkra, hogy leróhassuk a kegyeletünket. Ez a torna nagy segítség, hogy mindenkinek megmutassuk, elmondhassuk, ki is volt Ocskay Gábor, mit jelentett ő jégkorongnak és Fehérvárnak. Az idei azonban mégis eltér majd az előző évekbeli tornáktól, hiszen a csarnok előtt felavatjuk ifj. Ocskay Gábor szobrát, melynek talapzatát már most is láthatják a szurkolók. A szoboravatásra szombaton 18 órakor kerül sor, ezúton is arra buzdítok mindenkit, hogy ne csak a meccsek, de az ünnepség miatt is látogasson ki a jégcsarnokba. Úgy gondolom, nincs olyan fiatal jégkorongozó, aki belép ebbe a csarnokba és nem tudja, mit jelent Gábor emléke és példamutatása. Ezzel a szoborral, melyet a püspök úr is megáld majd, szeretnénk mindenkiben még jobban tudatosítani az ő örökségét."

Dr. Cser-Palkovics András ezután megköszönte vezetőedzőnknek, Rob Pallinnak az elmúlt szezonban a Fehérvár AV19-nél végzett munkáját, és kihangsúlyozta, hogy a fehérvári EBEL-csapat elengedhetetlen eleme volt annak az óriási sikernek, amit az A-csoportba jutás jelentett. Végül sikeres évet kívánt csapatnak, szurkolónak egyaránt:

"Az Emléktorna arra is szolgál, hogy a szurkolók megismerkedhessenek az új csapattal. Érezzük mindannyian, hogy milyen nagy várakozás előzi meg az előttünk álló szezont, remélem ez a bérlet- és jegyvásárlásban is megmutatkozik majd. Végezetül jó szezont és jó szurkolást kívánok mindenkinek" – zárta mondandóját a polgármester.