Frank Banham: "Feszültséggel teli héten vagyok túl"

  • 2015.09.07. 15:10
  • Csik Tamás

A nagy népszerűségnek örvendő támadó nem vett részt a múlt heti csapatfotózáson és az emléktorna meccseit is kihagyta. Az okokról maga beszélt honlapunknak.

"A múlt keddi edzésen éreztem magam eddig a legjobban, a térdem is rendben volt" - kezdett bele Banham. "Aztán szerdán a fiammal baleset történt. Feszültséggel teli időszakon vagyok túl, szombatig nem is edzettem a csapattal. Úgy volt, hogy a vasárnapi döntőn már jégre lépek, de az elmúlt hét történései mentálisan megviseltek, ezért megbeszéltük Robbal, hogy jobb lesz, ha kihagyom a meccset és a héten majd keményen edzek, hogy a szezonrajtra rendben legyek."

Frenki, akinek kisfia azóta már jobban van és az otthonukban gyógyul, nyáron műtött térdéről és az emléktornán látottakról is beszélt:

"A korábban érzett fájdalom a múlté, a térdem edzésről edzésre jobb, már egyáltalán nem zavar a korcsolyázásban. Kaptam egy új térdvédőt, így a lövésekbe is jobban bele tudok állni. Már majdnem százszázalékos vagyok.

Mindkét hétvégi meccsen nagyszerű volt a csapat. Úgy gondolom, játékban mind a Ljubljanánál, mind a Graznál jobbak voltunk. Jó volt látni azt a hatalmas erőfeszítést és energiát, amit a srácok kitettek a jégre. Bizakodva várhatjuk az alapszakasz kezdetét, mert a csapat hétről-hétre jobb. Ezt a fejlődést szeretnénk folytatni a továbbiakban is és akkor hamarosan a legjobb formánkat hozhatjuk."