Fontos győzelem

  • 2019.12.08. 20:23
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 háromgólos győzelmet aratott közvetlen tabellaszomszédja ellen.

ICE / Alapszakasz -
2019.12.08 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
4:1
(0:1, 1:0, 3:0)
Nézőszám: 3 035
MOSER MEDICAL Graz99ers
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, STERNAT, KASPAR, BÄRNTHALER
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Stipsicz, Szabo, Yogan, Girard, Erdely - Caruso, Tikkanen, Mihaly, Timmins, Kuralt - Busenius, Campbell, Koger, Sarauer, Lehtonen - Szabo, Szita, Reisz, Sarpatki
MOSER MEDICAL Graz99ers
Dackell (Höneckl) - Lindner, Dodero, King, Garbowsky, Setzinger - Johansson, Hamilton, Oberkofler, Oleksuk, Ograjensek - Kirchschläger, Weihager, Krainz, Hillding, Collberg - Egger, Kainz, Moderer, Zusevics
Gólszerzők: Yogan, Yogan, Kuralt, Yogan ill. Hamilton
Kiállítások: 6 ill. 4

Oda-vissza játékkal, ám veszélyesebb fehérvári helyzetekkel indult a Hydro Fehérvár AV19 Graz elleni találkozója. A továbbiakban főleg csapatunk akarata érvényesült, de nem sikerült átjuttatni a korongot a gólvonalon. A játékrész 7. percében aztán Szabó Dánielt látták szabálytalannak a játékvezetők, ezt villámgyorsan ki is használta a vendég együttes, egy távoli lövés utáni kipattanót Trevor Hamilton lőtte a hálóba (0-1). A gól után ismét a grazi kapu előtt járt a korong, azonban Lehtonen kétpercese után ismét öt a négy ellen támadhatott Doug Mason együttese. Ezzel a lehetőséggel nem tudott élni a vendég gárda, majd egy Kuralt-Girard akció végén utóbbi ütközött Modererrel a kapu előtt, így jöhetett az első vendégelőny. Timmins próbálkozhatott, de végül maradt az egygólos különbség. A kiegészülés után Oleksuk került helyzetbe, a játékrész vége azonban csapatunké volt, előbb Szita, majd Tikkanen járt közel a gólszerzéshez.

A második harmad kezdetén alaposan nekiesett ellenfelének csapatunk, a 23. percben ez gólban is megmutatkozott, Andrew Yogan egy éles szögből leadott lövéssel egyenlített (1-1). Fokozta a tempót mindkét gárda, a játékrész közepére parázs meccs kerekedett a hatpontos találkozóból, Hillding csengette meg a vasat, a másik oldalon pedig Yogan és Sarauer veszélyeztettek. A harmad második felére felélénkült a vendégek játéka, helyzet helyzetet követett, ám az utolsó helyzet csapatunké volt, Kuralt indult meg a jobb oldalon, ám végül nem sikerült a befejezés.

A záró játékrész a Graz számára indult jobban, Oleksuk volt különösen aktív a kapu előterében, majd a 4.5 percben Szabó Krisztiánt ütközték le a palánk mellett, a fórt pedig Andrew Yogan révén ki is használta a hazai gárda, csatárunk távolról bombázott Höneckl kapujába (2-1). Ouasnak kellett nyújtózkodnia a gól után egy szólót követően, majd újra a vendégek kapusának akadt több dolga, végül Tikkanen lövése után a kipattanót Anze Kuralt értékesítette, megduplázva ezzel csapatunk előnyét (3-1). Kóger kiállításával ment tovább az összecsapás, ám Doug Mason csapata ezúttal nem tudta érvényesíteni fölényét. A végjátékban is főleg a hazaiak voltak aktívak, majd a narancsmezesek vezetőedzője kikérte idejét, három és fél perccel a végső dudaszó előtt, ám nemhogy közelebb kerültek volna Kógerékhez, amikor Höneckl is lekorcsolyázott, Andrew Yogan szerzett korongot és mesterhármast szerzett, góljával pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát (4-1).