Finn hálóőr a kapuban

  • 2024.03.29. 16:52
  • Fehérvárav19

Rasmus Reijola csatlatkozik a Hydro Fehérvár AV19 csapatához.

A 31 éves hálóőr korábban a finn és nemzetközi ligákban is bizonyított: egyetemi évei alatt az NCAA-ben játszott, majd 2017-ben visszatért szülőhazájába, Finnországba, ahol a Mestisben és a finn első osztályban, a Liiga-ban szerepelt. Legutóbbi csapata a Vaasan Sport volt, ahol az elmúlt négy szezont töltötte.

A termetes, 192 centiméter magas Reijola elmondta, mire számít a következő szezonnnal kapcsolatban: „Nagyon izgatott vagyok, hogy jövőre csatlakozhatok a csapathoz. Miután beszéltem a vezetőséggel és azokkal, akik korábban már ott jártak, világossá vált, hogy a szervezet kiváló, és mindent nagyon professzionális módon intéznek. Biztos vagyok benne, hogy a jégen is sikeresek leszünk csapatként. Nagyon izgatottan várom, hogy a szurkolókkal is találkozhassak, hiszen azt hallottam, hogy fantasztikusak és hangosan szurkolnak a meccseken. Arra számítok, hogy a liga élcsapatai közé fogunk tartozni, és játszhatunk majd a bajnoki címért. Személyes elvárásaim, hogy segíteni tudjak a csapatnak mérkőzéseket megnyerni, és egy stabil szezont játszani.”

„Fehérvárra történő igazolásom, több tényezőből tevődött össze. Szeretnék egy győztes mentalitású csapatban játszani, és esélyt kapjak arra, hogy a bajnoki címért küzdjek. Miután beszéltem Samuli Nordman kapusedzővel, úgy tűnt, hogy hasonló az elképzelésünk a pozíciómról. Emellett nagyon izgatott vagyok, hogy az új arénában játszhatunk és részt vehetünk a CHL-ben” – indokolta a Fehérvárra való igazolását Reijola.

„Rasmus egy szorgalmas és rendkívül ambiciózus kapus, aki kemény munkával jutott el a finn első osztályba” – mondta csapatunk új igazolásáról az együttes kapusedzője, Samuli Nordman. „Okosan játszó játékos, aki a magasságát az előnyére tudja fordítani. Úgy érzem, nagy elvárásokkal vág bele a következő szezonba, ahogy Horváth Dominik is. Örülök, hogy együttműködhetünk és a klubbal közösen sikereket érhetünk el!”

A Hydro Fehérvár AV19 kerete a 2024/2025-ös szezonra:

Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman

Kapusok: Horváth Dominik, Rasmus Reijola

Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson

Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István,Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026)