"Felbecsülhetetlen érzés, hogy ott lehettem, ahova kiskorom óta vágytam"

  • 2018.11.18. 18:10
  • Fehérvárav19
A szombati, Dornbirn elleni mérkőzésen bemutatkozott az EBEL-ben a mindössze tizenkilenc éves, székesfehérvári Madácsi Benedek, aki 2008 óta a koronázóvárosi klub játékosa.

Mikor és hogyan tudtad meg, hogy szerepet kapsz majd az EBEL-csapatban?

A pénteki, Ferencváros elleni Erste Liga-mérkőzés után szólt Kiss Dávid, az edzőm, hogy szombaton lehetőséget fogok kapni az EBEL-csapatban. Gyerekkorom óta a fehérvári klub játékosa vagyok, így nagyon jó érzés töltött el. Egy álmom valósult meg ezzel és izgalommal telve vártam a mérkőzést.

Hogy fogadtak az öltözőben, milyen jótanácsokkal láttak el a meccs előtt?

Mindenki segített és biztatott. A sorommal és Hannu Järvenpää vezetőedzővel átvettük a feladatokat, amiket a jégen elvárnak tőlem. Tudtam, hogy lesz tempóbeli különbség a két bajnokság között, és számítottam arra, hogy a csere minden pillanatában kemény munkára lesz szükségem ahhoz, hogy tartsam magam a mérkőzés előtt megbeszéltekhez. Négyen vagyunk az öltözőben, akik tősgyökeres székesfehérváriak, így arra is büszke vagyok, hogy ennek a körnek a tagja lehetek, remélem, még sokan kapnak lehetőséget a jövőben, hogy megtapasztalják ezt az érzést.

Mennyire vagy elégedett a bemutatkozással?

Úgy érzem, az elvárásoknak megfelelően szerepeltem a jégen. Remélem, lesz még lehetőségem arra, hogy újra jégre lépjek EBEL-mérkőzésen, azonban tudom azt is, hogy a Fehérvári Titánok csapatának tagjaként az Erste Ligában, sőt, junirkorúként az U20-as együttesben is várnak rám még feladatok. Több van még bennem, ezt szeretném minden csapatban megmutatni. Tudom, hogy alapvetően a Fehérvári Titánok játékosa vagyok, így megtiszteltetés számomra, hogy pont rám esett a választás, és én léphettem jégre a Fehérvár AV19 mezében. Nem tudok szó nélkül elmenni a szurkolók mellett sem: teltház előtt olyan energialöketet kap az ember a fanatikusoktól, amit elképzelni sem tudtam, nagyon sok biztató szót kaptam mind szurkolóktól, mind pedig ismerősöktől a mérkőzés után, így a jövőre nézve ez is nagy motivációt jelent számomra, bármelyik ligában lépjek is jégre. Boldog vagyok attól, hogy most mindenki velem örül, a családom, a csapattársaim és a barátaim, de ha ez bármelyik csapattársammal történt volna meg, úgy látom, ugyanilyen öröm lett volna ez nekem, és a csapatomnak is.

Mit gondolsz, milyen üzenettel bír az EBEL-szereplésed az akadémistáknak?

Rettentően boldog és hálás vagyok, hogy szerephez juthattam. Azt hiszem minden Akadémistának ez az álma, az pedig, hogy szombaton jégre léphettem, bizonyíték arra, hogy a befektetett munka és áldozat meghozza a gyümölcsét. Felbecsülhetetlen érzés, hogy ott lehettem, ahova kiskorom óta vágytam.