Értékelés a DEAC elleni döntő után

  • 2021.04.03. 21:31
  • Fehérvárav19

Így látta a Magyar Kupa döntőjét a két vezetőedző, valamint Hári Norbert, Stipsicz Bence és Hetényi Zoltán.

David Musial: Ez egy igazi csapatteljesítmény volt, és bár két fontos játékosunkat nélkülöztük, mindenki 100 százalékot nyújtott. Jobban játszottunk ma az ellenfelünknél, főleg, amikor visszajöttek a mérkőzésbe, de kicsit szerencsénk is volt. Jó szezont zártunk le azzal, hogy így tudtuk befejezni a bajnokságot, kellemes nyarunk lesz így. Elsősorban a védekezésből támadásba való átmenet volt hatékony, és bár az ellenfelünk jó csapat, ezt bizonyították is, megpróbáltuk kihasználni a lehetőségeket, gyorsan támadni és ez azt eredményezte, hogy Magyar Kupa-győztesek vagyunk. Ez jól hangzik. 

Antti Karhula: Egy ilyen mérkőzésben benne van a rizikó, bármi történhet. A Debrecennek nem volt veszítenivalója, jobban játszottak nálunk az első 40 percben, az utolsó 20 percre lendületbe kerültünk, fölényben játszottunk, de ez nem volt elég. Nem elég egy találkozón jó 20 perc. Elsősorban mentálisan maradtunk alul, hiszen az egyéni játékosok és a csapatok közötti különbség kicsi. Megérdemelten győzött a Debrecen.

Hári Norbert: Úgy érzem, mindent kint hagytunk a pályán, végig nagyon jól játszottunk, és bár volt egy kis hullámvölgy, de nem adtuk fel akkor sem, amikor egy góllal vezettek ellenünk. Végül kiegyenlítettünk, a hosszabbításban pedig már bármi lehet. A győzelemben nagy szerepet játszott, hogy végig ott voltunk rajtuk, nem hagytunk időt a Fehérvárnak, hogy forgassanak.

Stipsicz Bence: A második harmadban borzalmasan játszottunk, nem támadtunk, nem tartottuk a korongot, elengedtük a Debrecent kontrákban és ők belőtték a helyzeteiket. A végén nálunk volt az előny, de nem tudtuk megtartani a vezetést. Ez nem megengedhető, nagyon keserű szájízzel fejezzük be a szezont, a szurkolóink nem ezt érdemelték. Most nyáron még keményebben fogunk dolgozni, jövőre bizonyítanunk kell, hogy a szezon végén is tudjuk azt a formát mutatni, amit az alapszakaszban. 

Hetényi Zoltán: Nagyon örülünk, nagyszerű csapatot tudtunk legyőzni, számomra ez azért is különleges volt, mert sokáig játszottam Fehérváron, tétmeccsen pedig most először játszottam ellenük. Ha őszinték akarunk lenni, kvalitásokban van különbség a két csapat között, de mi szívvel-lélekkel tudtunk játszani, ez segített. Az volt a cél, hogy kevés gólon tartsuk őket, amikor három perc alatt három gólt lőttek, kicsit elvesztettük a hitünket, nyomtak, de végül ki tudtunk egyenlíteni, a hosszabbításban pedig be tudtuk húzni a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak és a Fehérvárnak is! Amikor ide jöttem, nem gondoltam volna, hogy ilyen sikereket fogunk elérni, úgy álltam hozzá, hogy mindig a maximumot kell nyújtani, a tanulmányokban és a pályán is. Nagyon boldogok vagyunk.