Eric Meland: "Jó irányba megyünk"

  • 2019.02.08. 20:00
  • Fehérvárav19
Eric Melanddal, csapatunk védőjével beszélgettünk az alapszakaszról, a várakozásokról és a szurkolókról.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Boldogok vagyunk, hogy az alapszakasz 44 mérkőzése után ott lehetünk a legjobb hat között. A tavalyi alapszakaszban megszerzett 52 ponthoz képest most 74-et gyűjtöttünk, ez a szám pedig magáért beszél. Nagyon örülünk neki, hogy egy év alatt ennyit javultunk. Nagyon sok munka áll még előttünk, sikernek könyvelhetjük el azt, amit elértünk, de egy lépcsőfoknak is nevezném az előttünk álló úton.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Senki nem pihenhet és nem is tette még csak egy meccs erejéig sem, úgy gondolom, ez volt a fő összetevő. Minden mérkőzésre úgy mentünk ki, hogy győzni akarunk, hiszen tudtuk, hogy minden egyes pont számít majd az alapszakasz végén. Nemcsak a legutóbbi tíz, de az utolsó huszonöt forduló legeredményesebb csapata lettünk, mi szereztük a legtöbb pontot, ez pedig egy óriási eredmény. Nagyszerű, hogy ebbe az irányba tudtunk indulni és így tudtunk előre haladni.
Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Úgy gondolom, jó időszak következik számunkra, hiszen már biztos résztvevők vagyunk a rájátszásban. Tíz mérkőzést fogunk játszani a középszakaszban a liga legjobb csapatai ellen, ami alatt még javíthatunk a játékunkon és erősödhetünk csapatként is.

Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Mindenki izgatott a csapatban a playoff miatt, de ez nagyon jó érzés mindannyiunk számára. Ez az, amiért az egész szezonban dolgoztunk, így most egy kicsit élvezzük ezt az érzést és természetesen várjuk az előttünk álló időszakot.

Mit üzen a szurkolóknak?
Köszönjük, hogy megmutatták, mekkora erő van abban, ha támogatnak minket és hogy mindig ilyen sokan kijöttek a csarnokba szurkolni. Remélem, legalább annyira élvezik nézni a mérkőzéseinket, mint amennyire mi szeretjük játszani azokat.