Erdély Csanád újabb két évig kék-fehérben

  • 2019.03.12. 20:00
  • Fehérvárav19

A fiatal támadó a 2020/2021-es szezon végéig kötelezte el magát a Fehérvár AV19 csapatához.

A fiatal csatár kiemelte, reméli, további sikerek várnak még az együttesre: „Nagyon örülök, hogy még a rájátszás előtt sikerült megállapodnunk. Azt gondolom, hogy a csapat az elmúlt időszakban a csapat olyan arcát mutatta, amellyel versenyképes lehet a rájátszásban is. Ebben a szezonban ott lehetünk a negyeddöntőben és remélem, hogy az edzői stábbal, akikkel jövőre is együtt dolgozunk, valamint azokkal, akik már szerződéssel rendelkeznek, vagy most érkeznek majd a csapathoz, ugyanúgy képesek leszünk erre a sikerre.”

Erdély Csanád 2011-ben, még ifjúsági korú játékosként került az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. A felnőtt válogatottban 2015-ben, Krakkóban mutatkozott be, és tagja volt a 2016-ban, Szentpéterváron szereplő nemzeti együttesnek is. Első felnőtt válogatott éve után, juniorkorúként a tengerentúlra szerződött, egy év USHL-szereplés után pedig a Fehérvár AV19-be tért haza. A közönségkedvenc támadó az idei évadban 50 mérkőzésen 40 pontnál jár. „Az évek során voltak olyan időszakok, amikor más-más szerepben kellett helyt állnom a csapatban, a Fehérvár AV19 és az Erste Bank Eishockey Liga pedig olyan pallérozódási lehetőséget biztosított, amely minden fiatal játékosnak a javára válhat. 2011-ben kerültem Székesfehérvárra, itt végeztem el a középiskolát, nyilvánvalóan sok minden köt ide. Büszke vagyok arra, hogy bekerülhettem az EBEL-keretbe, és hogy meg tudtam állni a helyemet a nemzetközi bajnokságban. Örülök, hogy a következő két évben is magamra ölthetem a kék-fehér mezt, ez sokat jelent számomra” - mondta Erdély.

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, bízik benne, hogy játékosunk a következő két évadban még sikeresebb lehet Székesfehérváron: „Fehérváriként és klubvezetőként is ugyanolyan boldog vagyok, hogy Erdély Csanád a Fehérvár AV19-ben folytatja a pályafutását, hiszen többször elmondtuk korábban, hogy igyekszünk hosszú távú elképzelések mentén építeni csapatunkat. Ennek az építkezésnek fontos láncszeme Csanád, aki fiatal kora ellenére egyre inkább meghatározó tagjává tud válni az együttesünknek, elég csak ránézni az idei szezonban nyújtott teljesítményére. Én azt remélem, hogy fiatal játékosunk fejlődése a következő két évben töretlen lesz, folyamatosan előrébb tud majd lépni a szakmai stáb keze alatt, méltón fogja képviselni a válogatottban Fehérvárt és Magyarországot, és elkerülik a komolyabb sérülések. Mindent összevetve örülök, hogy újabb fontos lépést tettünk abba az irányba, hogy az idén sikeres csapatunk magját, fontos láncszemeit egyben tartsuk és a szakma a most lehelyezett alappilléreken tudja folytatni a megkezdett munkát. Örülök, hogy Csanád a hosszabbítás és az újabb fehérvári két év útját választotta, sok közös sikert kívánok magunknak a jövőben!” – tette hozzá a klubvezető.