Együtt szendvicseztek a MOL-os klubcsapatok

  • 2017.11.06. 16:07
  • Fehérvárav19
Klubszendvics-napot tartottak a MOL-csapat oszlopos tagjai. A vállalatcsoport által támogatott sportegyesületek legnépszerűbb játékosai közösen készítették el csapatuk kedvenc szendvicseit. Az apropót egyrészt a november 3-i szendvics világnapja adta, másrészt immár öt eredményes és népszerű klubcsapat szerepel a MOL-csapat tagjai között. A MOL klubszinten is a legjobbakat támogatja.

A magyar gazdaság zászlóshajójaként a MOL küldetésének tekinti a sport, és a tehetséges versenyzők felkarolását. Szponzorációs tevékenysége során arra törekszik, hogy a népszerű, sok szurkolót és sportolót megmozgató sportágak képviselőinek szavazzon bizalmat. A MOL támogatásával versenyez Szilágyi Áron olimpiai bajnok vívó, Hosszú Katinka szintén olimpiai bajnok úszó, Babos Tímea világbajnok teniszező, és a vállalat szponzorként jelen van a labdarúgó-, valamint a kézilabda válogatott életében is.

„Erősebb szerepre törekszik a klubcsapatok támogatásában a MOL. Magyarország legnagyobb vállalata, a nemzeti válogatottak versenyzői mellett, a sportolók nevelésében meghatározó szerepet vállaló sportegyesületekkel is együttműködik. Törekvésünket érzékelteti, hogy október végéig immár öt klubcsapattal írtunk alá szponzori megállapodást. A társaság színeiben versengőkre eddig is igaz volt, hogy valamilyen szálon kötődnek cégünkhöz, és ezen a gyakorlaton az egyesületek kiválasztásánál sem változtatunk” – fejtette ki Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

A szegedi MOL-Pick az energetikai cég elválaszthatatlan partnere, hiszen az algyői olajmezőn félévszázadra tekint vissza a kőolaj-kitermelés. A Videoton FC, vagy a MOL elit klubjához néhány napja csatlakozó Fehérvár AV19 jégkorongozóinak otthonául szolgáló Székesfehérvár közelében működik a százhalombattai finomító. A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub, illetve a Szolnoki Vízilabda Sport Club támogatása melletti érvek egyike pedig az volt, hogy a régió szintén fontos szerepet tölt be a MOL kőolaj-kitermelését tekintve.

November 3. a szendvics világnapja. Ebből az alkalomból a MOL a kulináris élvezetek népszerűsítésére koncentrált, és saját sportválogatottját erősítő klubcsapatok meghatározó tagjait hívta meg egy gasztronómiai erőpróbára. A rendezvényen a már tradicionálisan a vállalathoz kötődő MOL-Pick Szeged színeiben Zubai Szabolcs, a Videoton FC képviseletében Juhász Roland mutatta meg, mit tud a konyhában. A barátságos versengésbe beszálltak az új szponzoráltak is. A Fehérvár AV19 hokicsapatából Kóger Dániel, a Szolnoki Olaj KK delegáltjaként Vojvoda Dávid, a Szolnoki Vízilabda SC mezében Nagy Viktor kötött kötényt magára.

A népszerű játékosok saját recept alapján dolgoztak, és különféle szendvics-remekművekkel lepték meg a meghívottakat. A más-más sportágak bajnokságaiban pályára lépő, illetve medencébe szálló csapatokat képviselő sportolókban az volt a közös, hogy mindannyian olyan sikeres klubokban játszanak, amelyek tagjai a cég elit-sportistállójának, a MOL-csapatnak.

A MOL klubnapján az NB 1-ben éllovas Videoton FC csapatkapitánya, Juhász Roland a sokmagvas baguette-ben, natúr csirkemellből, salátából, paradicsomból és a Videoton miatt kihagyhatatlan TV paprikából készítette el a Vidi szendvicsét. Nagy Viktor, a világbajnok Szolnoki Vízilabda SC kapusa olyan szendvicset készített, ami kötődik a vízhez, így a pékárut friss tonhallal töltötte meg. Vojvoda Dávid, a magyar válogatott és a Szolnoki Olaj KK bedobója ki nem hagyta volna az olajat a szendvicséből, és olajbogyóval szórta meg a sajttal teli baguette-jét. Kóger Dániel, a Fehérvár AV19 játékosa uborkát, kolbászt, tonhalat, és ha már jégkorongról van szó jégsalátát tett csapata szendvicsébe. Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged játékosa nem meglepő módon téliszalámival vadította klubszendvicsét.