Egygólos győzelem Miskolcon

  • 2021.09.05. 12:38
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 2-1-es győzelemmel zárta a második felkészülési mérkőzést.

ICE / Felkészülés -
2021.09.04 Szombat / 18:00
DVTK Jegesmedvék
vége
1:2
(0-1, 0-1, 1-0)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Miskolc / Miskolci Jégcsarnok
Korbuly, Németh
DVTK Jegesmedvék
Duschek (Kiss B.) – Szirányi, Hadobás, Walker, Károly, Mihalik – Farkas O., Kiss R., Szabad, Miskolczi, Ritó – Wehrs, Lövei, Mattyasovszky, Szilágyi, Farkas M. – Pecsét, Hyvärinen, Doetzel
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Tirronen) – Atkinson, Nilsson, Fournier, Campbell, Shaw, Szabó D., Szabó B., Dobmayer, Hári, Erdély, Petan, Kuralt, Terbócs, Magosi, Mihály, Jacobs, Rétfalvi, Németh, Ambrus
Gólszerzők: Miskolczi ill. Erdély, Nilsson
Kiállítások:

Fehérvári mezőnyfölénnyel indult, majd előnnyel folytadott a DVTK Jegesmedvék elleni felkészülési mérkőzés, amelyen Bartalis István, Andrew Sarauer és Stipsicz Bence kisebb sérülés miatt nem léptek jére, ott volt viszont a jégen első ICE-keretbeli találkozóján Ambrus Gergő, Németh Kristóf, valamint Dobmayer Dominik. A fórban Erdélyt indították jól, a szóló azonban les miatt meghiúsult. Még öt a négy ellen Horváth lehetősége maradt ki, majd kiegészültek a hazaiak, de maradt a fehérvári fölény. A találkozó 8. percében ismét előnybe került együttesünk, ez a fór még kimaradt, a következő öt a négy elleni lehetőségnél azonban Erdély Csanád ért bele jó ütemben egy Kuralt-lövésbe (0-1). A gól után is maradt a játék a miskolciak harmadában. Kuralt látta meg jól Atkisont, de kimaradt. A harmad hátralévő részében sem változott a játék képe, és maradt az egygólos vendégvezetés a szünetre.

A középső etao Hári lehetőségével kezdődött, majd Mihály találta telibe a vasat. Szabó Bencét látták szabálytalannak a játékvezetők, de nem sikerült az egyenlítés a pirosmezeseknek. Kuralt és Hyvarinen kaptak kisbüntetést a 26. percben, majd Szirányinak is ki kellett ülnie. Miután a páros büntetés letelt, elcserélte magát Tokaji Viktor együttese, így öt a három ellen támadhattak Erdélyék. Gyorsan élt is a lehetőséggel a fehérvári ICE-csapat, Henrik Nilsson bombázott a kapuba (0-2). Az újabb találat után sem maradt üres a büntetőpad, Szabó Bencének kellett ismét kiülnie, de maradt a kettő közötte. Terbócs előtt nyílt lehetőség gólszerzésre, majd a kipattanóra Campbell érkezett 5 perccel a dudaszó előtt, de ez is kimaradt.

 

A záró harmadban is csapatunk akarata érvényesült, és bár a 45. percben ismét a Jegesmedvék jöhettek előnyben, a legnagyobb lehetőség a vendégek előtt adódott, Erdély szólója után a korong a hálóba is jutott, ám végül a játékvezetők érvénytelennek ítélték a találatot. Már egyenlő létszámnál ismét Erdély törhetett kapura, de Duschek ezúttal is hárított. Ismét miskolci szóló következett, Campbell húzta vissza az egyik hazait, azonban a DVTK ezúttal sem tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel. A harmad második felére felélénkül a hazaiak játéka, Miskolczi Márk révén aztán 5 perccel a hamar vége előtt meg is szerezték első találatukat (1-2). Kuralt, majd Atkinson és Magosi is válaszolhattak volna a gólra, de Duschek a helyén volt. Izgalmas végjáték következett, több lehetőség is adódott mindkét oldalon, ám végül a Hydro Fehérvár AV19 hagyta el győztesen a jeget.

 

Folytatás csütörtökön és pénteken 19:15-től hazai pályán, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba előbb az Érsekújvár, majd a Gyergyói HK érkezik majd.