Egy pontot tartottak itthon

  • 2018.02.10. 20:51
  • Fehérvárav19
Bár megvoltak a helyzetei, a Fehérvár AV19 büntetőlövések után 2-1-re alulmaradt a Villach ellen. A magyar EBEL-csapat így egy pontot tartott itthon az osztrákok ellen.
EBEL / Középszakasz - 4
2018.02.10 Szombat / 17:45
Fehérvár AV19
vége SO
1:2
(0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1)
Nézőszám: 3 025
EC Panaceo VSV
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
BALUSKA, KINCSES, KASPAR, SOÓS
Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Uotila, Meland, Koger, Hari, Erdely - Stipsicz, Manavian, Lovecchio, Latendresse, Gilbert - Szabo, Palin, Antilla, Luttinen, Sarpatki - Szabo, Kocsis, Szabo, Reisz, Vincze
EC Panaceo VSV
Kickert (Herzog) - Glenn, Bacher, Sofron, Sarauer, Hickmott - Schlacher, Stebih, Beach, Leiler, Petrik - Shields, Labrecque, Petrik, Maxa, Kromp - Kragl, Antonitsch, Walter, Jennes
Gólszerzők: Luttinen ill. Sofron, Hickmott
Kiállítások: 4 ill. 10
Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, majd Carruthnak kellett néhány komolyabb védést bemutatnia, a legnagyobbat Hickmott közeli kísérleténél, amikor Sarauertől kapott szép passzt. A 6. percben Waltert látta szabálytalannak a Baluska-Kincses bírópáros, az emberelőnnyel azonban nem sikerült élniük a fehérváriaknak. A játék késleltetése miatt Shields követte társát, a rövid ideig öt a három ellen támadhattak a hazaiak. Manavian, majd Meland lövését kellett kitolnia Herzognak ez idő alatt, de sem a dupla, sem a szimpla fórt nem tudta kihasználni a Järvenpää-legénység. Egyenlő létszámnál Sofron tesztelte Carruthot, Stipsicz kiállítása után pedig először kellett emberhátrányban védekeznie a magyar EBEL-csapatnak. Ezt remekül csinálták a székesfehérváriak, villachi lehetőség nélkül telt el a két perc. Gilbert nagyszerű átadása után LoVecchio került ziccerbe, de Herzog kifogott rajta. Másfél perccel a dudaszó előtt egy újabb korongszerzés után megint Gilbert és LoVecchio szerezhetett volna gólt, ám az osztrák kapus ismét jól védett. Az ellentámadásból Sofron indult meg szólóban, elfektette Carruthot, de éle szögből a vasat találta el, maradt a döntetlen a szünetre.
Mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek a második játékrész elején, aztán Gilbert kapáslövése jelentette az első nagyobb helyzetet, Herzog ezúttal is jól zárt. Akárcsak Erdély ziccerénél, akit Shields akasztott, így büntetőt lőhetett a fiatal támadó. Herzog kiválóan szúrt ki, ezzel pedig hárította ezt a kísérletet is. A vendégek kapusának akadt több dolga a következő percekben, többször is próbára tették a fehérváriak, sikertelenül. A hazaiak domináltak, a „Sasok” elvétve jutottak el Carruth kapujáig, a nyomás harmad feléhez közeledve kezdett enyhülni. Azonban továbbra is inkább az osztrákok térfelén zajlott a játék, vezetést mégis a Villach szerzett a 34.percben: Sofron István ütközte le Melandot a kapu mögött, a pakk Sarauerhez került, aki visszatette azt a magyar csatárhoz, ő pedig a felsőbe lőtt. (0-1) Kóger az alapvonal mögül passzolt Hárihoz, ő egyből kapura húzta a korongot, Herzog azonban őrizte hibátlan mérlegét és a vezetést együttesének. A harmad végén a kapura lövési mutató 24:12 volt a székesfehérváriak javára.
Villachi kiállítással indult a harmadik periódus, Stebih akasztotta Hárit, és ezt az emberelőnyt kihasználta Hannu Järvenpää gárdája: Kóger lekészítése után Arttu Luttinen kilőtte a jobb alsót. (1-1) Ismét emberhátrányba került a vendég csapat, ezúttal Schabert ültették le. Ezt a fórt is jól játszották meg a vendéglátók, ám ezúttal nem sikerült élni a lehetőséggel. A kiegészülés után Glenne veszélyeztetett, Carruth védett, nem sokkal később Leiler a vasat találta el. Erdély válaszolt egy helyzettel a másik oldalon, míg Sofron Carruth eszén szeretett volna túljárni, de az amerikai bravúrt mutatott be a ziccernél. Luttinen húzott el a jobb oldalon, fonákkal pöccintett, Herzogról kijött pakk, a finn még odapiszkált, majd összeakaszkodott Bacherrel. Átvette az irányítást a magyar alakulat, Herzognak kellett nyújtózkodnia több alkalommal is. Egy újabb Erdély-kiugrás után tette ezt remekül három perccel a játékrész vége előtt. Carruth egy óriási védés után ütközött össze Sarauerrel, a hálóőr pedig rávetette magát a korábbi fehérvári támadóra, mindketten megúszták kétperces kiállítással az esetet, négy a négy ellen folytatódott a találkozó. Gól viszont már nem született, jöhetett a hosszabbítás.
A ráadás villachi helyzettel indult, 22 másodperc telt el a hosszabbításból, amikor Sofron próbálkozott távolról, lövése a kapuvason pattant. A másik oldalon Hári tette középre gyönyörűen a játékszert Melandnak, ám a védő nem tudott beleérni. Majd újabb veszélyes fehérvári ziccer következett, Gilbert pöccintette kapura a pakkot, Herzog hatalmasat védett. A hosszabbítás sem hozott eredményt, így büntetőlövések következtek.
Az első három körben hazai oldalról Latendresse, míg a vendégektől Hickmott volt eredményes. A villachi játékosnak sikerült a következő rávezetésnél is betalálnia, míg Latendresse kísérletét fogta Herzog, így az osztrákoké lett az extra pont.