Egy pont Innsbruckból

  • 2019.01.11. 21:48
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 kétgólos hátrányból felállva hozta hosszabbításra a tiroli ellenfele elleni találkozót, melyen a bónuszpontot végül a hazaiak szerezték meg.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.11 Péntek / 19:15
HC TWK Innsbruck
vége OT
5:4
(2:0, 1:2, 1:2, 1:0)
Nézőszám: 2 000
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
GRUBER, IVERSON, NOTHEGGER, SCHAUER
HC TWK Innsbruck
Gracnar (Swette) - Ross, Boivin, Lamoureux, Lavoie, Sedivy - Kudelka, Guimond, Wachter, Spurgeon, Lammers - Pedevilla, Lindner, Yogan, Clark, Paulweber - Bär, Stach, Antonitsch
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Kornakker) - Harty, Szabo, Sarpatki, Hari, Reisz - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Phillips - Laday, Szita
Gólszerzők: Yogan, Lammers, Lavoie, Sedivy, Yogan ill. Koskiranta, Tikkanen, Koskiranta, Erdely
Kiállítások: 4 ill. 10

Nem kezdődött jól csapatunk számára az innsbrucki vendégjáték, miután erősen indították az első játékrészt a Cápák, a második perc végén pedig egy védelmi hibát kihasználva Andrew Yogan szerzett vezetést csapatának (1-0). A gólt követően támadásba lendült együttesünk, Sarauer dolgoztatta meg Gracnart, ezután pedig újra a hazaiak percei következtek, a nyomás a nyolcadik percben érett újabb góllá, John Lammers maradt egyedül középen és nem is hibázott (2-0). A találatra Koskiranta révén azonnal érkezhetett volna a válasz, de ez is kimaradt. A harmad közepéig az innsbruckiak kapuja előtt zajlott a játék, Sarauer tesztelte a sötétmezesek hálóőrét, ám nem sikerült közelebb kerülni Rob Pallin együtteséhez. Egy szépen kijátszott akció végén Stipsicz is próbálkozhatott, majd újra Sarauerék voltak akcióban és Hári lökete is kimaradt. 6 perccel a játékrész vége előtt Sofron szólózhatott volna, de nem sikerült lövéssel befejeznie az egyéni akciót. A hazaiak kevés lehetőségig jutottak ezekben a percekben, Carruthnak nem akadt sok dolga egészen a 17. percig, ekkor Wachter közelije után kellett játékba avatkoznia kapusunknak. Az utolsó percig fehérvári ütőkön járt a pakk, majd egy kontra végén Clark cselezett a kapu előtt, majd a ketrecet megkerülve tálalt Lammers elé, ám kapusunk hárított, így maradt a kétgólos hazai előny a játékrész végére.

Gyorsan módosított az eredményen a vendég gárda a középső etap elején, Sarauer pöccintése még kimaradt, ám Erdély passzát Tero Koskiranta már magabiztosan értékesítette (2-1). Maradt támadásban a magyar EBEL-csapat, ám egy késletetett kiállítás alatt a hazaiak voltak újra eredményesek, egy újabb védelmi hibát kihasználva Alexandre Lavoie állította vissza a kétgólos különbséget. A 25. percben első ízben került előnybe a Fehérvár AV19, ám hiába a létszámfölény, nem sikerült betalálni, sőt, Clark indulhatott szólóban, ám csak a kapuvasat találta el. A játékrész közepét hazai mezőnyfölény jellemezte, majd egy kontrában a kék-fehérek indulhattak meg, és egy szép összjáték végén Harri Tikkanen révén újra egy gólra zárkózott csapatunk (3-2). A gólt követően Lammers vetette észre magát egy távoli próbálkozással, de Carruth a helyén volt, aztán Reiszt látták szabálytalannak a játékvezetők, így újra a hazaiak támadhattak előnyben. A fórban nem tudott nyomást gyakorolni az Innsbruck a hazai kapura, a kiegészülés után viszont újra nyílt a büntetőpad ajtaja, előbb Sarauer, majd egy perc múlva Szabó Dániel kapott kisbüntetést, ám a fehérvári védelem a kettős és szimpla hazai fórban is jól állta a sarat, így egygólos hátrányból várhatta a záró etapot.

Fehérvári támadásokkal kezdődött a harmadik etap, az első komolyabb helyzetre a 43. percig kellett várni, előbb Koskiranta, majd Luttinen tette rá a kapura, de nem sikerült betalálni. Utóbbi kapta a következő kiállítást, a létszámfölényt pedig már gólra váltotta az Innsbruck, Ondrej Sedivy oldalról érkező lövése talált utat Carruth kapujába (4-2). Azonnal érkezett a válasz fehérvári részről, Koskiranta passzolt a kapu elé, Arttu Luttinen pedig jó ütemben ért bele a beadásba, újra egygólosra csökkentve a különbséget (4-3). A harmad közepére állandósult a vendégek mezőnyfölénye, de nem jött össze az egyenlítés Sofronéknak. Grancar tartotta csapatát a következőkben, Harty és Reisz ütőjében is ott volt a negyedik fehérvári gól, ám a hazai hálóőr bravúrral hárította mindkét próbálkozást. 3 perccel a végső dudaszó előtt már megszületett az egyenlítő találat, Sarauer kipattanóját Erdély Csanád féltérdről vágta a hálóba (4-4). Nem lassítottak Hannu Järvenpää tanítványai, össztűz alá vették a Cápák kapuját, azonban a rendes játékidő végéig már nem született újabb gól.

 

A ráadás első helyzete rögtön gólt is hozott, Sarauer lövése mellé ment, a pakkot Andrew Yogan szerezte meg, aki saját kapujától száguldott végig a pályán, és oldalról a hálóba bombázott, eldöntve ezzel a bónuszpont sorsát. A Fehérvár AV19 ezzel maradt hetedik, azonban hátránya egy pontra csökkent a Linzzel szemben.