Egy pont a Villach otthonából

  • 2020.01.10. 23:37
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 büntetők után maradt alul az EC VSV otthonában.

EBEL / Alapszakasz -
2020.01.10 Péntek / 19:15
EC Panaceo VSV
vége SO
6:5
(2:1, 1:3, 2:1, 0:0)
Nézőszám: 2 487
Hydro Fehérvár AV19
Villach / Stadthalle Villach
SIEGEL, TRILAR, GATOL, REZEK
EC Panaceo VSV
Maxwell (Schmidt) - Fraser, Schmidt, Pollastrone, Bjorkstrand, Reid - Pöyhönen, Cundari, Karlsson, Collins, Ulmer - Bacher, Schlacher, Brunner, Lahti, Lahoda - Urbanek, Lanzinger, Maxa, Alagic
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Caruso, Tikkanen, Koger, Sarauer, Erdely - Szabo, Campbell, Yogan, Girard, Szita - Busenius, Stipsicz, Sarpatki, Timmins, Kuralt - Szabo, Reisz, Peter
Gólszerzők: Schmidt, Schmidt, Fraser, Pöyhönen, Fraser, Karlsson ill. Szabo, Sarauer, Sarauer, Szita, Stipsicz
Kiállítások: 4 ill. 8

Fehérvári támadásokkal indult a Villach elleni mérkőzés, majd a 50 másodperccel a kezdés után máris akadt dolga a Trilar-Siegel játékvezetőpárosnak, miután a korong egy kapu előtti kavarodás végén a kapuba került, de végül a videobíró segítségével érvénytelenítették a találatot. Timmins került a büntetőpadra, a hátrányban Erdély lopott korongot, de Maxwell a helyén volt. A hazaiak az előny további részében jól járatták a korongot a kapu előtt, gólt azonban csak a kiegészülés pillanatában szereztek, Lahti kipattanójára Kevin Schmidt érkezett jó ütemben (1-0). A harmad közepéig Erdély, Sarauer és Campbell is tesztelték Maxwellt, míg a másik oldalon csak Ulmer lövése nyomán kellett nyújtózkodnia kapusunknak. A fehérvári próbálkozások végül a 9. percben eredményeztek találatot, Szabó Bence tette rá a kékről a pakkot, Erdély pedig jó ütemben ért bele a lövésbe (1-1). A játékvezetők ismét a videobírót hívták segítségül, ám végül érvényesnek ítélték a gólt.  Az egyenlítés után próbálkozhattak Sarauerék, ám meddő maradt a csapat speciális egysége, ráadásul a kiegészülés pillanatában Lahoda szólójánál Kóger állította meg szabálytalanul a támadót, így ismét öt a négy ellen folyt a játék. Gyorsan gólra váltotta az előnyt a Villach, lemásolva az első találatot ismét Kevin Schmidt talált be, aki ezúttal Pöyhönen kipattanóját vágta a kapuba (2-1). Érkezhetett volna a válasz fehérvári részről, Girard tette be a kapu elé Yogannek, azonban Maxwell a helyén volt. A harmad végéig kiegyenlített játék folyt a jégen, kisebb helyzetekkel. 

Hazai mezőnyfölénnyel kezdődött a középső etap, majd Buseniust látták szabálytalannak a játékvezetők, ám egy kiugrás után, hátrányban ismét egyenlített a magyar EBEL-csapat, Andrew Sarauer értékesítette a szólót (2-2). Felpörögtek a mieink a góltól, beszorultak az osztrákok, Yogan átadását Szitának azonban nem sikerült gólra váltania, majd távolról Szabó Bence veszélyeztetett, de ez is kimaradt. A harmad közepén újra rezzent a háló, ismét Andrew Sarauer mehetett egyedül Maxwellel szemben, és nem is hibázott (2-3). Gyorsan kettőre növelte a különbséget a Hydro Fehérvár AV19, Yogan remekül látta meg a bal oldalt érkező Szita Donátot, aki egy szép csel végén emelt a hálóba (2-4). Fokozták a tempót a hazaiak a gól után, a 33. percben pedig egy gólra is zárkóztak a Sasok, Collins kapu előtti keresztpasszát Jamie Fraser juttatta át a gólvonalon (3-4). A Kóger-Sarauer-Erdély hármas tesztelte a Villach kapusát, majd egy korongvesztés után Pollastrone szólója után kellett nyújtózkodnia kapusunknak. A játékrész ezúttal fehérvári próbálkozásokkal zárult, ám végül egygólos vendégelőnnyel fordultak a csapatok a záró 20 percre.

Góllal kezdte a harmadot csapatunk, Stipsicz kékvonalas lövése jutott a kapuba (3-5). Reisz közelijét védte Maxwell, majd Erdély fülelt le egy kapu előtti passzt, de nem sikerült növelni a különbséget. Volt azonban válasza a hazaiaknak, Marco Pöyhönen maradt egyedül a kapu előtt és értékesített egy kipattanót (4-5). Sárpátkit látták szabálytalannak a játékvezetők, a fórban pedig be is talált a Villach, Jamie Fraser lőhetett tisztán közelről és nem is hibázott (5-5). A következőkben nyílt sisakos küzdelem folyt a jégen, mindkét csapat keményen küzdött a hatodik találatért. Nagyobb helyzetek főleg a hazaiak kapuja előtt adódtak, Ouzas előtt jól zárt a védelem azonban a másik oldalon nem sikerült gólra váltani a lehetőségeket. 

A ráadásban a Villach akarata érvényesült, Ouzas kapuja előtt folyt a játék, de nem tudta eldönteni a bónuszpont sorsát a vendéglátó. A rávezetések azonban a hazaiaknak sikerültek jobban, miután Maxwell mind Sarauer, Girard és Kóger büntetőjét is védte, a másik oldalon pedig Anton Karlsson betalált.