Egy pont a Bolzano ellen

  • 2019.12.10. 22:49
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 büntetők után maradt alul dél-tiroli ellenfelével szemben.

ICE / Alapszakasz -
2019.12.10 Kedd / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége SO
2:3
(1:0, 0:2, 1:0, 0:0)
Nézőszám: 2 942
HCB Südtirol Alperia
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
TRILAR, SIEGEL, HRIBAR, KASPAR
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Kornakker) - Caruso, Tikkanen, Yogan, Girard, Erdely - Stipsicz, Szabo, Mihaly, Timmins, Kuralt - Busenius, Campbell, Koger, Sarauer, Sarpatki - Szabo, Szita, Reisz, Lehtonen
HCB Südtirol Alperia
Irving (Fazio) - Glira, Robertson, Catenacci, Arniel, Bardaro - Spinozzi, Daly, Miceli, Alberga, Giliati - Marchetti, Vidmar, Frigo, Bernard, Insam - Frank, Schweitzer
Gólszerzők: Szita, Koger ill. Miceli, Bardaro, Alberga
Kiállítások: 6 ill. 8

Jól kezdett a Hydro Fehérvár AV19 az idei negyedik Bolzano elleni találkozón, Irving bravúrjaira volt szükség az első percekben, míg a vendégek támadásait jól szűrték a hazaiak. Az 5. percben Reisz és Szita indulhattak kettő az egy ellen, előbbi remek átadását követően Szita Donát helyezett a hálóba (1-0). A gól után Yogan ütközött az egyik dél-tiroli játékossal, így jöhetett az első bolzanoi előny, azonban a vendégek nem tudták érvényesíteni fölényüket a fórban. A játékrész második felében a mezőnyjáték dominált egészen a 15. percig, ekkor Tikkanennel szemben szabálytalankodott Giliati, így ezúttal a kék-fehérek támadhattak öt a négy ellen. Jól forgatott a speciális egység az előnyben, Lehtonen volt különösen aktív a kapu előtt. A kiegészülés után Tikkanent látták szabálytalannak a játékvezetők, ám ezúttal sem talált be a vendég együttes.

A középső etap kezdetén már offenzívabb arcát mutatta a Bolzano, Marchetti ért bele jól egy távoli lövésbe, ám kapusunk a helyén volt. A 6. percben adódott az első nagyobb helyzet Irving ketrecénél, Yogannek azonban nem sikerült a befejezés. Újra a vendéglátó akarata érvényesült, ám gólt mégis a HCB szerzett, Angelo Miceli fordult be a kapu elé és nem is hibázta el a ziccert (1-1). Fokozta a tempót a találat után a vendég együttes, és bár oda-vissza játék zajlott a jégen, a helyzetkihasználás a fehérmezeseknek ment jobban, egy beadás után Anthony Bardaro korcsolyájáról került a hálóba a korong. A játékvezetők a videógólbírót hívták segítségül, ám végül érvényesnek ítélték a találatot (1-2). A játékrész vége ismét a Bolzanoé volt, de újabb gól már nem született.

A harmadik harmad kezdete ismét Saraueréké volt, Girard duplázott közelről, ám egyik lövés sem került a kapuba. A 46. percben újra a fehérvári speciális egységek voltak a jégen, Erdély lövése után már Irvingen is túljutott a pakk, majd Timmins lövése után védett a vendégek kapusa. A fórt végül 23 másodperccel a kiegészülés előtt sikerült kihasználni, Kuralt beadását középről Kóger Dániel vágta be (2-2). Felpaprikázódtak az indulatok a harmad közepére, helyekből pedig bőven akadt, főleg a vendégek kapujánál. Reisz és Bernard akaszkodtak össze egy helyzetet követően, mindketten a büntetőpadra kerültek. A négy a négy elleni játékhelyzet egyik csapatnak sem kedvezett igazán, a kiegészülés után Sarauer közelije után a kipattanót Reisznek sem sikerült átjuttatnia a gólvonalon. Leperegtek a percek, és bár együttesünk diktálta a tempót a végjátékban, jöhetett a hosszabbítás. 

Szita kapuvasával kezdődött a ráadás, majd a folytatásban is Irving kapuja előtt folyt a játék, ám hiába nyomott végig együttesünk, nem sikerült eldönteni a bónuszpont sorsát. A rávezetések a vendégeknek kedveztek, Kóger és Yogan kihagyták a büntetőt, míg a másik oldalon mind Alberga és Arniel is betaláltak, így a Bolzano kapta a bónuszpontot (2-3).