Egy kapus, egy hátvéd, egy csatár

  • 2023.04.18. 15:40
  • Fehérvárav19

Ketten hosszabbítottak a tavalyi keretből, egy korábbi légiós pedig visszatér Székesfehérvárra.

A Hydro Fehérvár AV19 szezonzáró szurkolói ankétján tizennégy játékos kilétére már fény derült a következő évi keretből: Horváth Dominik kapus mellett már szerződéssel rendelkezik Stipicz Bence, Tim Campbell, Henrik Nilsson és Gleason Fournier is, az első alakzatból pedig Hári János Anze Kuralt, Vértes Nátán, Ambrus Gergő, Németh Kristóf, Ambrus Csongor, Terbócs István, Magosi Bálint, valamint Guiallume Leclerc is kék-fehérben szerepelnek jövőre.

Hozzájuk csatlakozik most Olivier Roy, aki 46 mérkőzésen védett a 2022/2023-szezonban az alapszakaszban 91,8, míg a rájátszásban 90,9 százalékos hatékonysággal. Alapszakasz-teljesítménye alapján a liga kapusainak sorrendjében az ötödik helyen szerepel (holtversenyben Sebastian Dahmmal, valamint Christian Engstranddal). „Nagyon tetszik a város, a szurkolók pedig fantasztikusak. Úgy érzem, a jégen adósak maradtunk egy jobb teljesítménnyel, tudom, hogy ennél többre vagyunk képesek. A csapattársaim közül többekkel jó barátságokat kötöttünk, boldog vagyok, hogy együtt dolgozhatunk tovább a céljaink érdekében” – indokolta a szerződéshosszabbítást a kanadai hálóőr. 

Visszatér a csapat keretébe Josh Atkinson: a 2021/2022-es évadban a csapat negyedik legeredményesebb játékosa volt, 57 találkozón hátvédként 49 pontot szerzett, ezzel pedig a teljes liga második legeredményesebb bekkje lett. Az előző szezont a DEL-ben, a Bietigheim Steelers csapatában töltötte, ahol egy sérülés miatt 17 mérkőzésen lépett jégre és 7 pontot szerzett. „Nagyon várom, hogy visszatérhessek. Székesfehérvárra. Amikor ott játszottam, rendkívül sikeres szezont futottunk és hasonló jó eredményeket szeretnék elérni a jövőben is. Nagyon élveztem a hazai mérkőzéseket, kellemes volt a város és a klub is jó körülményeket biztosít. Fehérvár mindig különleges lesz számomra, mert ez volt az első csapatom Európában és itt mutathattam meg magam először az USA-n kívül” – mondta Atkinson a szerződés aláírását követően.

Szintén kék-fehérben folytatja Mihály Ákos, aki ötödik szezonját kezdi meg az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, összességében pedig kilencedik székesfehérvári évadára készül. „Nagyon örülök, hogy Székesfehérváron folytathatom a pályafutásomat. Az idei szezonom nem úgy indult, mint ahogy szerettem volna, van bennem hiányérzet az évad kezdetével kapcsolatban. Jövőre célom megmutatni, hogy az év második felében mutatott jó formát tudom folytatni és a csapatot minél több győzelemhez segíthetem” - tette hozzá a támadó.