Egy győzelemre a döntőtől

  • 2019.03.13. 12:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk mindkét bajnokságban az elődöntőben szerepel. Legutóbbi és e heti mérkőzéseikről Nagy András vezetőedző és játékosai mondták el meglátásaikat, cikkünkben pedig megtekinthető az utóbbi két találkozó összefoglalója.

Ifjúsági csapatunk az osztrák bajnokság elődöntőjében a MAC Budapesttel vívja a párharcot. A budapesti gárda nyerte a Master Roundot, így Nagy András alakulatának nem volt könnyű dolga a fővárosban. U18-asaink ennek ellenére kapott gól nélkül tértek haza az idegenbeli összecsapásról, melyet a vezetőedző a következőképpen értékelt: „Tökéletesen jól sikerült a mérkőzés, érezni lehetett a csapaton, hogy végre volt pár nap szünet és kipihenték magukat. Úgy léptünk jégre, hogy mindenki száz százalékon koncentrált arra, ami a feladata volt. Nagyon hamar megszereztük a vezetést, gyorsan lőttünk két gólt. Onnantól kezdve nem is volt kérdés, hogy ki nyeri ezt az összecsapást. Látszott a srácokon, hogy úgy érzik, ezt nem veszíthetik el, mentek, dolgoztak, a kapusunk is tartotta hátulról a gárdát. Az első játékostól az utolsóig mindenki odatette magát. Fegyelmezetten játszottak, azt tették, ami a feladatuk. Nagyon jó közös munkával, csapatjátékkal győztünk.”

Rétfalvi Kristóf, ifjúsági csapatunk támadója a MAC Budapest elleni mérkőzésen három góllal és két gólpasszal járult hozzá a győzelemhez és a következőket mondta el az összecsapás után: „A MAC U18-as csapata nagyon erős, így teljesen megérdemelten nyerték meg az EBJL Master Round szakaszát. Igen fontos mérkőzés volt ez számunkra és nagyszerűen szerepeltünk, győzelmünk egyértelműen a CSAPAT sikere, kulcsfontosságú volt, hogy hatvan percen keresztül végig fegyelmezetten és koncentráltan tudtunk játszani. A szerdai visszavágó nehezebb lesz, de szeretnénk a párharcot itthon lezárni. A sérülésem után sikerült visszanyernem korábbi formámat és örülök annak, hogy három góllal és két gólpasszal tudtam kivenni a részemet a győzelemből, de ez a játékostársaim nélkül nem sikerülhetett volna.”

Végeredmény: MAC Budapest – Fehérvár AV19 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)
Összeállítások:
MAC Budapest: Farkas (Kapin) – Gotlibet, Kritski, Csollák, Kedves, Szalmás, Mayer, László, Birke, Tornyai, Szélig, Karl, Bogesic, Molnár, Dóczi, Danalizi, Baski, Bükszegi, Keresztes, Kedves, Schlekmann
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh K., Szakács, Roczanov, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Szabó Cs., Dobmayer, Ilic, Gál, Kis, Rétfalvi, Nochta, Lánczos, Parragi, Ambrus, Vizi
Gólszerzők: Dobmayer (2), Rétfalvi (3)

A MAC Budapest elleni találkozó összefoglalója:

Hétfőn a DVTK Jegesmedvék együttese látogatott Székesfehérvárra a magyar bajnoki elődöntő első mérkőzésére. Bár itt is viszonylag nagyarányú fehérvári győzelem született, a vezetőedző nem volt teljes mértékben elégedett: „Teljesen máshogy játszottunk, mint a MAC ellen. Az eredmény ellenére látszott, hogy a srácok nem tettek bele annyi munkát. Kicsit azt érzem, hogy -valószínűleg nem tudatosan- különbséget tesznek ellenfél és ellenfél között, és csak annyit játszanak, amennyi szükséges. Az első harmadban lőttünk három gólt, végig uraltuk a játékot, de nem támadtunk igazán, nem lőttünk kapura. Lőhettünk volna sokkal több gólt is, egyelőre még nem tudtuk megfejteni, hogy mi lehet annak az oka, hogy néha kicsit leengedünk. A játék képe alapján is sokkal több volt ebben a mérkőzésben, hiszen majdnem, hogy egykapus játék volt. Mindig azt mondom a srácoknak, hogy annyi gólt lőjünk, amennyit tudunk és ne annyit, amennyit akarunk, mert a végén fontos lehet majd egy vagy két találat is. Dolgozunk rajta, hogy ezen javítsunk. A lényeg, hogy a döntőbe jutás első mérkőzését behúztuk, győzelemre mentünk és fontos volt, hogy ne sérüljön senki.”

Németh Kristóf, ifjúsági csapatunk támadója a Miskolc elleni összecsapáson két gólt szerzett, az egész szezon tekintetében pedig ő az egyik legeredményesebb játékos az együttesben. A fiatal csatár így nyilatkozott a DVTK elleni összecsapást követően: „Nagyon jó érzés gólokat lőni a csapatban, de ez nem sikerülne a sortársaim nélkül. A sikerhez elengedhetetlen volt, hogy kihasználjuk a helyzeteinket és ne becsüljük le az ellenfelünket. A szezon során volt egy kis hullámvölgy, amibe belekerültünk, de úgy gondolom, újra a sikerhez vezető úton járunk és nem lehet más a célunk, mint az aranyérem.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - DVTK Jegesmedvék 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia:Usnik (Pesti) - Szabó Z., Németh K., Szakács, Roczanov, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Dobmayer, Ilic, Gál, Rétfalvi, Nochta, Lánczos, Parragi, Ambrus, Vizi, Csölle
DVTK Jegesmedvék: Gratzl – Ujj, Kunsági, Fazekas, Barkó, Pecsét, Simon, Kamarási, Szilágyi, Ráduly, Somogyi, Szőcs, Lövei, Mattyasovszky, Thész, Galajda, Demkó
Gólszerzők: Parrag, Németh K. (2), Horváth M., Szabó Z.

A DVTK Jegesmedvék elleni találkozó összefoglalója:

Szerdán a MAC Budapest érkezik Székesfehérvárra az EBJL negyeddöntőjének második mérkőzésére. Mivel a párharc két győzelemig tart, ifjúsági csapatunk számára ezen az összecsapáson a döntőbe jutás a tét. Nagy András vezetőedző a következőket mondta el a mérkőzés előtt: „Kedden a srácok közül páran elutaztak a juniorokkal Győrbe, a csapat egy része pihenőt kapott, a többiekkel pedig edzettünk még egyet a szerdai összecsapás előtt. A döntő a tét, biztosan nem lesz könnyű, ez az egy esélyünk van, hiszen, ha nyerünk, megvan a döntő, ha nem, akkor pedig idegenben nehéz dolgunk lesz. Az előző mérkőzésen nem volt kérdés a győzelem, bízunk benne, hogy a srácok most is maximálisan beleállnak a munkába.”

Ambrus Gergő, ifjúsági csapatunk támadója eddig tizenegy mérkőzésen lépett jégre csapatával, ezalatt az idő alatt pedig 11 gólig és 10 gólpasszig jutott. A fiatal csatár elmondta tapasztalatait az elődöntő első mérkőzéséről és beszélt a szerdai találkozóról is: „Szombaton az első perctől jól beleálltunk a meccsbe, kihasználtuk a helyzeteinket és fegyelmezetten védekeztünk. Mindez egy nagyon jó kapus teljesítménnyel párosult, így kapott gól nélkül sikerült nyernünk. Hétfőn a Miskolc csapatát fogadtuk, ahol úgy érzem, hogy többnyire uraltuk a játékot, de a kelleténél több kiállításunk volt, amin változtatnunk kell az elkövetkezendő mérkőzéseken. Ennek ellenére magabiztos játékkal tudtunk győzni. Úgy gondolom, hogy a siker titka a fegyelmezettség és az edzői utasítások betartása volt. Mindenki elvégezte a neki szánt feladatot és ebből építkezhetünk a következő mérkőzéseken. A szerdai MAC elleni találkozó kulcsa lehet a fegyelmezett játék, a lövések számában és minőségében javulnunk kell, de úgy érzem, hogy az utolsó mérkőzésen a helyzetkihasználás rendben volt, így a védekezésben kell élesnek lennünk.”

Ifjúsági csapatunk MAC Budapest elleni, második elődöntő mérkőzése 2019. március 13-án, szerdán 14 órakor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.