Döntőben a válogatott

  • 2016.11.06. 00:56
  • Fehérvárav19
A 7nemzethoki7 ötödik játéknapján válogatottunk kemény küzdelemben 1-3-ra legyőzte Dániát és ezzel a hatcsapatos EIHC-torna döntőbe jutott.

7nemzethoki7 / Alapszakasz -
2016.11.05 Szombat / 20:00
Dánia
vége
1:3
(0-0, 1-1, 0-2)
Nézőszám: 1 650
Magyarország
Budapest / Tüskecsarnok
Babic, Vas, Kis-Király, Muzsik
Dánia
Sorensen (Dahm) - Bruggisser, Krogsgaard, Weichel, Christensen, Meyer, Nielsen, From, Frank, Lauridsen, Linet, Madsen, Jakobsen, Knudsen, Lassen, Nielsen, Asperup, Höjbjerg, Jensen, Hansen, Spelling
Magyarország
Bálizs (Hetényi) - Kóger, Sarauer, Sofron, Wehrs, Kiss - Sárpátki, Nagy G., Könczei, Sagert, Szirányi - Kovács Cs., Vas, Terbócs, Vokla, Szabó - Orban B., Nagy K.,Magosi, Orbán A., Pozsgai
Gólszerzők: Kóger, Nagy K., Vas ill. Frank
Kiállítások: 6 ill. 8

Lendületesen indult az első játékrész, csapatunk agresszíven kezdte a játékot és már a harmad elején adódtak lehetőségeink a dán kapu előtt, először Kóger, majd Sarauer révén. A 4. percben Sárpátki kapott 2 perces kiállítást bottal akasztásért, a dánok pedig egyből felálltak az előnyben és nyomás alá helyezték a kapunkat, azonban a magyar védelmet nem sikerült áttörni. 4 perccel később Jacobsen gáncsolt, így a magyar csapat is előnyhöz jutott, de nem sikerült kihasználnia azt. A 14. percben pedig már Sofron került nagy helyzetbe, de a korong nem jutott át a gólvonalon. A harmad végéig még mind a két oldalon voltak próbálkozások, de gól nem esett.

A szünet után a dán válogatott sokkal keményebben jött ki a második harmadra. A játékrész elején végig nyomás alatt tartották a dánok kapunkat és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 26. percben Frank juttatta át a korongot a magyar gólvonalon (1-0). 1. perccel később pedig Nagy Gergő hagyta maga mögött a dán védelmet, ám lövése nem találta el Sorensen kapuját. A következő percekben a dánok kapuja előtt folyt a játék, de nem sikerült az egyenlítés. A harmad közepén veszélyesebbé váltak a dán támadások, sorozatosan érkeztek a lövések a magyar kapura, de Bálizs magabiztosan tette a dolgát. Hiába voltak mezőnyfölényben Hansenék, a 36. percben egy szép korongszerzés után Kóger, majd Magosi próbálkozott és a kipattantót éles szögből Kóger váltotta gólra (1-1). Ezután felpörgött válogatottunk és egy kontrából Nagy Gergő veszélyeztette a dán kaput, de próbálkozása nem sikerült. 1 perccel később Szirányit büntették 2 percre a bírók, így a dánok lendülhettek újra támadásba, a magyarok remek védekezésének köszönhetően azonban a dán emberelőnyből nem esett gól. Az emberhátrány után egy dán kapu előtti kavarodást követően újra Kóger próbálkozott, ezúttal sikertelenül.

A 3. harmad 2. percében a játékvezetők Lauridsent állították ki fogásért, így újabb előnyhöz jutott válogatottunk, de hiába akadtak nagy helyzetek a következő két percben, a magyaroknak nem sikerült újabb gólt szerezniük. Az utolsó játékrész második felében több helyzetet is kialakítottak a magyarok és az 53. percben Magosi lőtte kapura a korongot, amely kijött a kapusról, majd ezt váltotta gólra Nagy Krisztián (1-2). Az 59. percben a dánok kaptak újabb büntetést, de keményen küzdöttek az egyenlítésért és a mérkőzés végét Sofron kiállítása tette még izgalmasabbá. Ekkor a dán vezetőedző időt kért, Sorensen pedig lekorcsolyázott a jégről. Vas János ezt használta ki és az üres kapuba lőtte a korongot, ezzel beállítva az 1-3-as végeredményt.

A döntőt vasárnap 15:30-kor játssza csapatunk Dél-Korea ellen.