Döntőben a Hydro Fehérvár AV19

  • 2019.09.07. 21:41
  • Fehérvárav19
Hosszabbításban győzte le ellenfelét a Hydro Fehérvár AV19 az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna nyitónapján.

EBEL / Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna -
2019.09.07 Szombat / 19:00
Hydro Fehérvár AV19
vége OT
5:4
(3-0, 1-4, 0-0-, 1-0)
Nézőszám: 2 020
Podhale Nowy Targ
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Varjú, Wolf, Váczi, Kedves
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Campbell, Stipsicz, Kuralt, Sille, Yogan, Harty, Szabó D., Kóger, Lehtonen, Timmins, Caruso, Tikkanen, Erdély, Sarauer, Szita, Busenius, Szabó B., Szabó K., Reisz
Podhale Nowy Targ
Odrobny (Kapica) - Suominen, Seed, Svec, Dziubinski, Worwa, Mrugala, Kameneu, Franek, Neupauer, Guzik, Wsol, Sulka, Slowakiewicz, Hudak, Wielkiewicz, Siuty, Pettersson
Gólszerzők: Yogan (2), Szabó D., Harty, Kóger ill. Slowakiewicz, Franek (2), Siuty
Kiállítások:

Az első perctől kezdve komoly mezőnyfölényben játszott a Hydro Fehérvár AV19 az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna második mérkőzésén, ahol helyzet helyzetet követett, majd előbb Mrugala szabálytalankodott, egy perc múlva pedig Suominen és Seed is kisbüntetést kapott, a kettős előnyt pedig Andrew Yogan révén ki is használta a gárda (1-0), a szimpla előnyben pedig egy szép figura végén Szabó Dániel talált be (2-0). Nem kellett sokat várni a harmadik találatra sem, az első etap derekán, már egyenlő létszámnál Andrew Yogan bújt ki a hátvédek között és egy szép csel után a hálóba helyezett (3-0). Kornakkernek a következőkben sem akadt több dolga, ám csapatunk lendülete is alábbhagyott, a következő nagy lehetőség a 15. percben adódott, ekkor Szabó Dániel próbálkozott a kékről, majd Sarauer tüzelt középről, de maradt a háromgólos különbség. Az első 20 percből hátralévő időben maradt fehérvári ütőkön a pakk, ám Odrobny áthatolhatatlannak bizonyult.

A középső etap elején a 23. percben első ízben nyílt a hazai büntetőpad ajtaja, azonban az első támadás nem a vendég, hanem a Hydro Fehérvár AV19 nevéhez fűződött öt a négy ellen, Stipsicz lőhetett távolról. A fór további részében jól védekezett csapatunk, 4 másodperccel a kiállítás vége előtt azonban megtört a jég, Suominen lövésébe Adrian Slowakiewicz ért bele jól a kapu előtt (3-1). A gól után sem hagyott alább a lendület, előbb Szabó Bence, majd Lehtonen próbálkozhatott. Érett az újabb találat, a 32. percben aztán Franeket látta szabálytalannak a Varjú-Wolf játékvezetőpáros, a létszámfölényben Kóger előtt adódott lehetőség – ütője azonban a lövés pillanatában kettétört, a korong pedig épp a büntetőpadról visszatérő Tomas Franek elé került, aki nem is hibázta el a szólót (3-2). Visszajött a meccsbe a lengyel gárda, így csapatunk is fokozta a tempót, a sok kihagyott helyzet azonban megbosszulta magát, jól sáfárkodott a kevés adódó lehetőségével a Nowy Targ, Lukasz Siuty kapott passzt a kapu elé és a bal felsőbe emelt (3-3). Élesebb volt ezekben a pillanatokban a sárgamezes együttes, Tomas Franek révén rövid időre a vezetést is átvette a lengyel gárda (3-4), de az egyenlítésre még a dudaszó előtt sor került, Szabó Dániel tette rá a kékről, Jonathan Harty pedig jól ért bele a lövésbe a kapu előtt (4-4).

A záró játékrész elején is Odrobnynak akadt több dolga, a 45. percre azonban kiegyenlítődött a játék képe, zártan védekeztek a csapatok, így próbálkozásból is kevesebb akadt. A 47. percben fontos előnyhöz jutott a gárda: Yogan cselezte be magát a kapu elé, azonban szabálytalanul állították meg, így öt a négy ellen támadhatott a kékmezes együttes, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Campbell vétette észre magát egy ziccerrel a kiegészülés után, majd újra a lengyelek kapuja előtt folyt a játék, ám minden próbálkozás ellenére sem sikerült módosítani az eredményen. Megszólalt a duda, maradt a döntetlen, jöhetett az 5 perc három a három elleni hosszabbítás.

Yogan lehetőségével indult a ráadás, majd Lehtonen helyzete után kontrából jöhettek a lengyelek, Svec jöhetett szólóban, de finn támadónk remekül védekezett, így ment tovább a negyedik játékrész. A 63. percben már nem kegyelmezett a Hydro Fehérvár AV19, a hosszú sérüléséből visszatérő Kóger Dániel egy jól helyezett lövéssel döntötte el a találkozót (5-4). Ezzel eldőlt, hogy vasárnap 15 órától a HC Vitkovice ellenfele a Podhale Nowy Targ lesz a bronzmérkőzésen, míg 18 órától a Hydro Fehérvár AV19 a HK Nitra ellen játssza a torna döntőjét.