Daniel Leavens kék-fehérben

  • 2023.04.19. 19:19
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 csapatában folytatja pályafutását a 29 éves támadó.

Leavens, aki az előző két évet a ligarivális Innsbruck csapatában töltötte, három tengerentúli profi szezon után tette át székhelyét Európába, ahol az osztrák bázisú nemzetközi bajnokság mellett Norvégiában és Németországban is szerepelt. Csapataiban a pontgyárosok közé tartozott, a Stjernen együttesében a második legponterősebb játékosnak bizonyult, míg az Innsbruck gárdájában a harmadik legtöbb egységet termelte – ezzel pedig a liga kanadai táblázatán a hetedik legeredményesebb játékos lett a 2022/2023-as szezonban.

„Hallottam, hogy a csapat nagy része egyben marad, ez pedig garancia volt számomra arra, hogy Székesfehérváron jól érzik magukat a játékosok, így könnyű döntést hoztunk a barátnőmmel és a családommal” – mondta Leavens a szerződés aláírását követően. „Szélig Viktorral hosszan beszélgettünk, nagyon várom, hogy Magyarországra érkezzünk, és rendkívül tetszett az is, hogy a klub mennyire elkötelezett az iránt, hogy a csapat jó eredményt érjen el a bajnokságban.”

 

Daniel Leavens, aki a 26-os számot viseli majd, elmondta, hazai játékosként biztosan más élmény lesz a fehérvári szurkolók előtt játszani. „Ellenfélként ez az a csarnok, ahol a legnehezebb játszani, remélem, a szurkolók is legalább annyira várják már, hogy lássanak játszani, mint ahogy én várom, hogy jégre lépjek előttük. A célom az, hogy a csapatot minden tekintetben segítsem, ha kell, gólokkal, ha kell, akkor pedig a saját kapunk előtt. A kapu előtti területen szeretek a legjobban játszani, ezen kívül olyan játékosnak tartom magam, aki jól beleillik a fehérvári játékrendszerbe.”