Cseh ellenfél érkezik

  • 2019.10.06. 11:55
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnap 17:30-kor a Znojmo együttesét fogadja. A találkozó élőben nézhető a szekesfehervar.hu/elo oldalon.

Remek rajtot vettek idén a csehek az Erste Bank Eishockey Ligában. Miroslav Frycer tanítványai a tabella ötödik helyén állnak, ráadásul az elmúlt öt mérkőzés mindegyikén pontot szereztek a Sasok, nem csak hazai pályán, hanem idegenben is. „Eddig magabiztosan menetelünk, így érkezünk Fehérvárra is. Nem hátrálunk meg senki elől, mindent megteszünk majd a győzelemért” – mondta a csehek vezetőedzője a vasárnapi mérkőzés előtt.

Korábban úgy tűnt, nem lesz idén cseh csapat az EBEL-ben, azonban áprilisban a Znojmo mégis beadta az utónevezését és teljesítette az induláshoz szükséges összes feltételt. Cseh játékosainak nagy részével, valamint a légiós Anthony Lucinanival, aki a csapat jelenlegi legeredményesebbje, valamint Teemu Lassila kapussal, mellettük pedig minőségi igazolásokkal rukkoltak elő a Sasok, a Dornbirnból Antonin Boruta, a DEL-es Schwenningenből pedig Philip McRrae érkezett. Az erősítésről gondoskodott még Tomas Svoboda, valamint Ondrej Miklis, előbbi a cseh első, míg utóbbi a hazai másodosztályból érkezett.

A találkozó előtt vezetőedzőnk mellett Anze Kuralt és Stipsicz Bence elemezték az ellenfelet.

 

41. alkalommal találkozik egymással a két gárda vasárnap este, és bár korábban rendre znojmói sikerek születtek, az utolsó 14 találkozón mindössze ötször diadalmaskodtak a vendégek. Egy biztos: a Hydro Fehérvár AV19 a kapott 26 góljával a második a ligában, míg a Znojmo 18 találatával a lőtt gólok tekintetében a középmezőnyhöz sorolható. Történelmi pillanatnak lehetnek azonban tanúi az esti mérkőzésre kilátogatók: a székesfehérvári együttes 998 szerzett alapszakaszgólnál jár az Erste Bank Eishockey Ligában, így a mai mérkőzésen szerzett esetleges második találattal átléphetik az ezres határt.

A mérkőzés előtt folytatódik a gyűjtés az ASKA Menhely számára, melyről bővebben Szabó Krisztián beszél: