Cody Donaghey a Hydro Fehérvár AV19 játékosa

  • 2023.01.11. 09:55
  • Fehérvárav19

A 26 éves hátvéd a szlovák elős osztályban érdekelt HK Nitra együttesétől érkezik a koronázóvárosba.

A kanadai hátvéd profi pályafutását 2017-ben kezdte, az AHL-ben, valamint az ECHL-ben is játszott, majd Dániában, Csehországban és végül Szlovákiában szerepelt. „A csapatunk a tavalyi szezonhoz képest a hátsó alakzatban változott jelentősebben. Az együttes játékszisztémája nem változott az előző évadhoz képest, így az eredményesség javítása érdekében azon a ponton eszközöltünk változtatást, ahonnan a legtöbb támadás kiindul, ez pedig a védelem. Reméltük, hogy a meglévő játékosállományunk elegendő lesz a jó folytatáshoz, de a novemberi szünetben eszközölt változtatások óta több sérülés is hátráltat minket hátvédposzton, így mindenképp indokolttá vált e poszt megerősítése” – indokolta az igazolást Szélig Viktor, a klub general managere.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen csak jó dolgokat hallottam a klubról. Még nem játszottam az ICE-ban, nagyon várom az első meccsem a fehérvári szurkolók előtt. Támadó felfogású hátvédnek tartom magam, úgy látom, a bajnokság stílusa és a játékom jól illenek egymáshoz” – mondta a szerződés aláírását követően Donaghey. „A célom természetesen az, hogy a csapatot minél több győzelemhez segítsem. Tudom, hogy a csapat tavaly bejutott a döntőbe, remélem, hogy idén együtt hasonlóan sikeresek lehetünk.”

Cody Donaghey szerdán érkezik Magyarországra és várhatóan a keddi, Klagenfurt elleni idegenbeli mérkőzésen lép jégre először kék-fehérben.