Chris Brown érkezik

  • 2024.04.27. 09:56
  • Fehérvárav19

NHL-tapasztalattal rendelkező légiós érkezik a Hydro Fehérvár AV19 csapatába.

A 33 éves Chris Brown 7 évet töltött a DEL-ben, a 2023/24-es szezont a Schwenninger Wild Wings csapatában töltötte. Mielőtt Európába érkezett, az AHL-ben játszott, de volt lehetősége az NHL-ben is megmutatni magát. 2009-ben a draft második körében, 36. helyen a Phoenix Coyotes draftolta, majd később a Washington Capitals csapatában is pályára léphetett, öt szezon alatt 23 találkozón lépett jégre az NHL-ben.

“Azért döntöttem úgy, hogy Fehérvárhoz csatlakozom, mert nagyszerű lehetőséget látok a csapatban, akik nagyon jó eredményeket mutattak múlt szezonban. Beszéltem több olyan személlyel is, akik játszottak vagy edzősködtek Fehérváron, Brett Findlay-vel, Cam McDonalddal és Colin Jacobsszal, és csak jó dolgokat hallottam tőlük” - indokolta a Fehérvárra való igazolását Brown, aki a 11-es számot viseli majd a csapatban. “A Szélig Viktorral folytatott beszélgetésem nagyon pozitív volt a csapatról és arról, hogy hogyan lehet a szervezet kultúráját úgy kialakítani, hogy ne csak résztvevője legyen a mérkőzéseknek és a rájátszásnak, hanem fontos szereplője is. Nem tudok még sokat az ICE-ról, csak néhány csapat ellen játszottam felkészülési mérkőzéseken. Viszont ismerek sok játékost, akik a ligában játszanak, és a színvonal nagyon magas lesz.”

Az új csatár nagy lelkesedéssel és konkrét célokkal áll a következő szezonhoz. “Célom, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg. A csapat tavaly nagyon jól szerepelt az alapszakaszban, és szeretnék segíteni abban, hogy ez a siker folytatódjon. Ez lesz a nyolcadik évem Európában, és még nem nyertem bajnokságot, úgyhogy az a célom, ahogy mindenki másnak is, hogy a szezon végén mi vigyük haza a kupát. Játékosként az erősségeim a lövések és a fizikai játékom, emellett ez lesz a 13. évem profi játékosként, így a jégen és a jégen kívül is a legjobb tudásom szerint szeretnék példát mutatni, és segíteni a csapatnak bármilyen módon.”

A csapat keretével kapcsolatos hír továbbá, hogy Vértes Nátán és a Hydro Fehérvár AV19 útjai elválnak, a játékos és a klub közös megegyezéssel bontott szerződést. A most 23 éves csatár a 2022-ben tért haza Amerikából, első profi évében rögtön az ICE-keretben szerepelt, az elmúlt két szezonban összesen 72 találkozón lépett jégre az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, és 18 pontot szerzett. A fehérvári akadémián nevelkedett támadó a következő szezonban nem csapatunkat erősíti majd, a klub nevében köszönjük a közös sikereket, a szép pillanatokat és további pályafutásához sok sikert kívánunk!