Büntetők utáni vereség Grazban

  • 2019.01.27. 18:32
  • Fehérvárav19
Hiába szerzett kétgólos vezetést csapatunk a második harmadban, a harmadik játékrészben több helyzetet alakított ki a 99ers, és egyenlíteni tudott, a rávezetések után pedig az osztrákokhoz került a bónuszpont.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.27 Vasárnap / 16:00
MOSER MEDICAL Graz99ers
vége SO
4:3
(1:1, 0:2, 2:0, 0:0)
Nézőszám: 2 902
Hydro Fehérvár AV19
Graz / Eishalle Liebenau
GRUBER, PIRAGIC, BÄRNTHALER, ZGONC
MOSER MEDICAL Graz99ers
Höneckl (Rahm) - Jakobsson, Caito, King, Yellow Horn, Loney - Johansson, Weihager, Oberkofler, Oleksuk, Grafenthin - Egger, Setzinger, Hamilton, Garbowsky, Pauschenwein - Soritz, Kainz, Zusevics, Natter
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Kornakker) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Sarpatki, Reisz, Phillips - Wishart, Szita
Gólszerzők: Garbowsky, Setzinger, Caito, Weihager ill. Sofron, Sarpatki, Szabo
Kiállítások: 4 ill. 2

Intenzív letámadásokkal indult a találkozó Grazban, ahol Andrew Sarauer, Szabó Krisztián és Timotej Sille továbbra sem állt a fehérvári vezetőedző rendelkezésére. Az első komolyabb helyzetre a harmadik percig kellett várni, amikor Hári korcsolyázott be a hazai harmadba, ám Rahm védett, a kipattanóra Erdély érkezett, viszont az osztrák védelem megakadályozta a gólszerzésben. Sárpátki kapott korongot a 99ers kapuja előtt, aztán Hári jöhetett újra, de ezúttal sem sikerült túljárnia Rahm eszén. A narancsmezesek közül Johansson veszélyeztetett, de fordulhatott csapatunk és Koskiranta passzolt a ketrec mellől Sofron Istvánnak, aki megszerezte a vezetést csapatának. (1-0) Tovább folytatódott a vendég nyomás, Erdély és Kuralt is növelhette volna a különbséget, kontrában pedig Weihager, illetve King is távolról kínálta meg Carruthot. Sofron érkezett lendületből, viszont Rahm ezúttal jobbnak bizonyult, majd Loney jobb szélről, balról pedig Caito próbálkozott. A tizenhatodik percben a Sárpátki-Reisz-Phillips hármas közül az utóbbi fejezhetett volna be góllal egy támadást, de felpörgött a Graz, Natter és Setzinger hibázott el egy kettő az egyes szituációt, a következő cserében viszont már egy kipattanót Matt Garbowsky értékesített. (1-1) Az utolsó percekben még Phillips és Erdély előtt kínálkozott lehetőség, ám újabb gól nem született, így döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második harmad első helyzete Sofron nevéhez fűződött, ez még kimaradt, ám ezután hamar jött az újabb fehérvári találat: egy késleltetett kiállítás alatt a kék vonalról Sárpátki Tamás bombázott a grazi kapuba. (1-2) Kiállítás így nem volt, hazai oldalról Kainz és Zusevics lövései után mutatott be védéseket Carruth. A továbbiakban oda-vissza játék folyt, a védelmek jól zártak, ezt Szita és Erdély helyzete törte meg, viszont ekkor sem örülhettek a Grazba kilátogató vendég drukkerek. Reisz indulhatott meg bal szélen, de Weihanger szabálytalankodott vele szemben, így előnyben jöhetett Hannu Järvenpää legénysége. Hamar értékesítette a fórt a Fehérvár AV19, Szabó Dániel került ziccerbe középen, és háromra növelte a különbséget a csapatok között. (1-3) A vendégtalálat után Setzinger lőhetett távolról, kontrában pedig Koskiranta hibázta el a kaput. A harmad második felét is kiegyenlített játék jellemezte, a csapatok csak kisebb helyzetekig jutottak, a karintiaiaktól Setzinger és Oleksuk, míg a vendégektől Luttinen találhatott volna be. Az etap vége előtt két perccel Meland kapott kisbüntetést, fórban Oberkofler célozta meg a hosszút, ám speciális egységeink jól zártak, így a játékrész végére maradt az 1-3.

Yellow Horn hibázott el egy szólót rögtön a harmadik etap első percében, ezt követően Grafenthin találhatott volna be, illetve Garbowsky lőtt kapuvasat. Fordulhattak a fehérváriak, Stipsicz vitte be a pakkot a hazai harmadba, viszont Rahm magabiztosan védett. A következő percek is a grazi támadások jegyében teltek, de Soritz és Kainz sem tudott szépíteni. A játékrész derekán vendégtől Reisz és Phillips helyzetei is kimaradtak, ám Oliver Setzinger kapott egy keresztpasszt jobb szélen, és a hosszú felsőbe a lőtte a korongot. (2-3) A gól után meddő mezőnyjátékot láthatott a közönség, ám ismét grazi gól következett, Matthew Caito a kékről egyenlített. (3-3) Oberkofler előtt kínálkozott lehetőség, aztán Yellow Horn is megszerezhette volna a vezetést, viszont Carruth a helyén volt. Az utolsó percekben is csapatunk kapuja előtt folyt a játék, ám az eredmény már nem változott, így hosszabbításban dőlt el a bónuszpont sorsa.

A ráadásban King több ziccert is kihagyott, majd Hári és Sofron indulhattak meg kettő az egy ellen, ám a fehérváriak húszasának nem sikerült újra betalálnia. A hosszabbítás vége előtt Hári hibázott el egy szólót, majd Stipsicz sem tudta eldönteni a mérkőzést, így büntetők következtek. Az első három rávezetésből csak egyet-egyet tudtak értékesíteni a csapatok, míg végül Weihager volt sikeres, ezzel megszerezte csapatának a bónuszpontot. (4-3)