Ausztriába utaznak az ifik

  • 2018.09.27. 12:00
  • Fehérvárav19

Ificsapatunk a héten Brückbe utazik, a ligaújonc EHC Lions csapatához. Az esélyekről Nagy András vezetőedző és Val Usnik, a fehérvári gárda hálóőre beszélt.

A Fehérvár AV19 U18-asai múlt héten két mérkőzést játszottak, először a Pesterzsébet otthonában egygólos, majd hazai jégen a Bécs ellen 10-0-ás győzelmet arattak. A héten Brückbe utazik Nagy András gárdája, a ligaújonc EHC Lions otthonában lépnek jégre a fiatalok. Az osztrák együttes jelenleg az EBJL A csoportjának nyolcadik helyén áll, négy lejátszott mérkőzésükből kettőn vereséget szenvedtek illetve egy rendes játékidőben és egy hosszabbításban szerzett győzelmet tudhatnak magukénak.

„A héten két mérkőzést játszottunk volna, de a Ferencváros elleni elmarad, így csak szombaton utazunk.” –kezdte a szakember. "Brückbe megyünk, az EHC Lions csapatához, akik ismeretlenek számunkra, hiszen újak a ligában. Ugyanazzal a kerettel lépünk jégre, mint a hazai, Bécs elleni mérkőzésen, egy-két fiatal marad itthon, de bízom benne, hogy jó játékkal magabiztos győzelmet arathatunk.” Nagy András azt is elmondta, hogy mire figyelnek a legjobban: „A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, mindenkinek tennie kell a dolgát, amit az edzéseken is gyakorolunk. Mivel ismeretlen csapat ellen állunk ki, így még fontosabb az, hogy csak magunkra koncentráljunk."
Val Usnik, a Fehérvár AV19 szlovén kapusa a legutóbbi mérkőzésen shotouttal védett. A kérdésre, hogy mit vár a soron következő találkozótól, a következőket mondta el: „Keményen edzünk a mérkőzés előtt, és minden nap fejlesztjük magunkat, mind fizikálisan, mind taktikailag. Úgy gondolom, fontos, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük. Minden meccsen úgy korizunk ki a jégre, hogy győzelmet várunk magunktól.”