Bravúrgyőzelem Linzben

  • 2019.01.06. 19:57
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 mindhárom pontot megszerezte a Linz otthonában, ezzel újra két pontra megközelítve ellenfelét a tabellán.

EBEL / Alapszakasz -
2019.01.06 Vasárnap / 17:30
EHC LIWEST Linz
vége
2:3
(1:1, 1:1, 0:1)
Nézőszám: 4 820
Hydro Fehérvár AV19
Linz / Keine Sorgen Eisarena
KOPETZ, PIRAGIC, HOFER, NEDELJKOVIC
EHC LIWEST Linz
Ouzas (Kickert) - Kapstad, Rutkowski, Lebler, Locke, Kristler - Brocklehurst, Matzka, Davies, Schofield, DaSilva - Kragl, Carle, Umicevic, Kearns, Brucker - Ober, Korecky, Rosenberger, Gaffal, Woger
Hydro Fehérvár AV19
Carruth (Szeles) - Harty, Szabo, Reisz, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Laday, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Phillips
Gólszerzők: Schofield, Brocklehurst ill. Sarauer, Luttinen, Hari
Kiállítások: 4 ill. 10

Az együttes tagjai közül Szita Donát és Sárpátki Tamás vasárnap a Fehérvári Titánokban szerepelt, Kornakker Dánielre pedig betegség miatt továbbra sem számíthatott Hannu Järvenpää. Szabó Krisztián, Stipsicz Bence és Sille Timotej sérülés miatt nem léptek pályára a Black Wings ellen, utóbbi kettőre további orvosi vizsgálatok várnak. 

Gyors fehérvári akcióval kezdődött a mérkőzés, melynek végén Kuralt próbálkozhatott, de Kickert hárított. Hamarosan Carruthnak is játékba kellett avatkoznia, miután Umicevic és Kearns is veszélyeztetett. A következő percek a mezőnyjáték jegyében teltek, egyik gárda sem tudott eljutni a kapuig, a meddő játékot Phillips lövése törte meg, aztán Luttinen kapott jó ütemben passzt Sofrontól, de ez is kimaradt. Maradt a pakk fehérvári ütőkön, ám jól és zártan védekeztek a hazaiak, így a 8. percig maradt a döntetlen, majd egy szép összjáték végén Phillips passzát Andrew Sarauer vágta közelről a hálóba (0-1). A találat után is csapatunk akarata érvényesült, Reisz előtt maradt ki egy lehetőség, ezután Koskiranta tette rá a kékről, azonban Kickert a helyén volt. Láday, majd Sarauer dolgoztatta meg a hazai kapust, de nem sikerült megduplázni az előnyt. A következőkben a vendéglátó percei következtek, jól működött a védelem, így maradt a 0-1. 3 perccel a játékrész vége előtt egy ütközés után Kuralt kapott kétperces kiállítást, a fórt gyorsan ki is használták a hazaiak, Locke lövése után a kipattanót Rick Schofield kotorta a hálóba (1-1). Az utolsó percek is a sötétmezeseknek kedveztek, ám végül döntetlennel vonultak öltözőbe a felek.

A középső etap Reisz kiállításával kezdődött, öt a négy ellen nagy nyomást helyezett csapatunk kapujára a Linz, de nem sikerült kihasználniuk az előnyt. Már egyenlő létszámnál Gaffal hibázott ziccert, a másik oldalon pedig Láday helyzete maradt ki. A 25. percben Koskiranta és Sofron indulhattak kettő az egy ellen, ekkor még nem, a kipattanó után azonban már betalált a magyar EBEL-együttes, Koskiranta pöccintésébe Arttu Luttinen ért bele jól a kapu előtt (1-2). Nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Aaron Brocklehurst távoli lövése akadt be (2-2). A harmad közepén Láday szabálytalankodott, így újra a hazaiak jöhettek előnyben, ezúttal sikertelenül. A kiegészülés pillanatában Meland iramodott meg, de Kickert hárított, ahogy Hári próbálkozásánál is. Kiváló tempóban folytatódott a találkozó, a felek mindkét oldalon szép összjáték végén tüzelhettek, gól viszont nem született. Kiegyenlítődött ugyanakkor a játék képe, az etap második felében azonban mindkét kapus kiváló formát mutatott. Tikkanent látták szabálytalannak a játékvezetők, így jöhetett a negyedik hazai emberfór, de a lefújásig már nem tudott élni a lehetőséggel a Linz.

Meddőnek bizonyult a Linz előnye az áthúzódó kiállítás alatt, egyenlő létszámnál pedig már Hári, majd Luttinen dolgoztatta meg Kickertet. Kuralt lövése után szintúgy a hazaiak kapusának kellett nyújtózkodnia, egy kontra végén a másik oldalon pedig Davies lövését kellett védenie a hálóőrnek. A 46. percben a találkozó során először fehérvári előny következett, de maradt a 2-2. Egyenlő létszámnál Carruth bravúrjaira volt szükség, majd egy kontrában Sofron indult meg a pakkal, lövését Kickert hárította, ahogy Reisz duplázását is, ám Hári János lövésénél már ő is tehetetlen volt (2-3). Maradt támadásban a fejér megyei együttes a vezetést birtokában is, Harty távoli lövésébe Erdély tette bele jól az ütőjét a kapu előtt, de az osztrák kapus ezúttal a helyén volt. 5 perccel a vége előtt elcserélte magát a Linz, így újra öt a négy ellen támadhattak Sofronék. Csapatunk nem tudott élni a lehetőséggel, a kiegészülés után pedig komoly erőket mozgósítottak a hazaiak az egyenlítés érdekében, Carruth bravúrjainak köszönhetően viszont sikerült megtartani az egygólos előnyt. Sarauer kiállítása nehezítette együttesünk dolgát másfél perccel a végső dudaszó előtt, Troy Ward időt is kért, majd Kickert helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott fel. Ahogy várható volt, óriási tűzijátékot rendeztek a hazaiak a fehérvári kapu előtt, védelmünk és Carruth azonban kiválóan dolgoztak, így végül a Fehérvár AV19 mindhárom pontot bezsebelte a rivális otthonában.