Bravúr Dél-Korea ellen

  • 2017.02.10. 16:26
  • Fehérvárav19
A magyar válogatott a novemberi vereségért vágott vissza Dél-Koreának pénteken az EIHC torna második játéknapján.

Válogatott / Felkészülés -
2017.02.10 Péntek / 11:00
Dél-Korea
vége
2:5
(1-1, 0-3, 1-1)
Nézőszám: 1 780
Magyarország
Goyang / Goyang Oulim Nuri Arts Center
Ra, Babic
Dél-Korea
Kye Hoon - Plante, Jeongjun, Hyonggun, Yoonhwan, Wooje, Swift, Hyonho, Youngjun, Jungwoo, Sangwoo, Donku, Sanghoon, Wonjung, Choi, Jinkyu, Woosang, Bumjin, Jinhui, Hyungyun, Chonghyun, Hyunsoo
Magyarország
Bálizs (Duschek) - Varga, Mestyán, Galló, Erdély, Keresztury - Láday, Szabó, Miskolczi, Terbócs, Csányi - Vokla, Sagert, Somogyi, Nagy, Vincze - Gőz, Kiss, Reisz, Nemes, Németh
Gólszerzők: Nagy K. (2), Galló (2), Erdély ill. Jeon, Siyoung
Kiállítások: 47:34

Rich Chernomaz pénteken is Bálizs Bencének szavazott bizalmat, így a második játéknapon is ő állhatott a kapuba.  A találkozón nem jutott szerephez Sági Martin, Sárpátki Tamás, Kocsis Ferenc és Vojtkó Mátyás. A dél-koreai tornán azonban először léphetett jégre Szabó Dániel, Nemes Benjámin, Németh Attila és Miskolczi Márk.

A mérkőzés kemény tempóban indult. Az első nagy helyzet a dél-koreaiak előtt adódott, egy kékvonalas lövést kellett védeni Bálizsnak. Majd egy emberelőnyt kihasználva meg is szerezték a vezetést a hazaiak Jeon góljával (1-0). Nem kellett sokáig várni a magyar válaszra, egy perccel később Nagy Krisztián találatával csapatunk használt ki egy fórt (1-1). Az első harmad további részében mindkét oldalon adódtak helyzetek, de gól nem született.

A második játékrész elején Kalvin Sagert kékvonalas lövésébe piszkált bele Galló Vilmos, és ezzel megszerezte a vezetést csapatunknak (1-2). Alig húsz másodperccel később újra Galló próbálkozott, kipattanó korongját pedig Erdély Csanád juttatta a hálóba (1-3). A magyarok nem elégedtek meg a kétgólos vezetéssel és Csányi Karol kipattanóját Nagy Krisztián váltotta gólra (1-4). Ezután Dél-Korea vezetőedzője, Jim Peak időt kért. A későbbiekben emberhátrányok nehezítették válogatottunk dolgát, de Bálizs magabiztosan állt a kapuban. A harmad végén még Reisz Áron és Keresztury Erik veszélyeztette az ellenfél kapuját, de Kye Hoon védett.

A harmadik harmad első perceit három az öt ellen kellett megkezdenie a magyaroknak, ám csapatunk sikeresen vette az akadályt. A kiállítás lejárta után csapatunk uralta a játékot, az ellenfél nem tudott komolyabb helyzeteket kialakítani. Az utolsó harmad közepén Bálizst büntették a játékvezetők gáncsolásért. Ezt ki is használta Dél-Korea, Siyoung csökkentette a gólkülönbséget (2-4).  A harmad végén még Vincze Péter próbálkozott előnyből, kipattanóját pedig Galló juttatta át a gólvonalon (2-5). A találkozó utolsó percében Csányi Karol kapott egy csúnya ütést, ami után nem tudta folytatni a játékot, a dél-koreiak pedig hátrányba kerültek. Ebből már nem született gól, így Magyarország 2-5-ös győzelmet aratott Dél-Korea ellen az EIHC torna második játéknapján.