Bolzano a második állomás

  • 2018.11.04. 12:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 tiroli túrájának második állomása Bolzano, ahol vasárnap a címvédő lesz az ellenfél.

A két együttes eddig ebben a szezonban csak egyszer találkozott egymással, akkor a Bolzano elvitte a három pontot az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokból, ma pedig Kógerék a dél-tiroliak otthonában vághatnak vissza. 

A Bolzano négy mérkőzés óta veretlen, legutóbb a listavezető Bécs, illetve a hatodik helyezett Linz együttesét múlták felül a rókák. A tavalyi bajnok a liga második legjobb emberhátrányos védekezési mutatójával rendelkezik, így még a speciális egységekkel szemben is magabiztosan játszanak. Alexander Petan, az együttes támadója a következőket nyilatkozta a mérkőzés előtt: „A heti meccseinket itthon játsszuk, nem kell utaznunk, így kicsit könnyebb kipihenni magunkat. Készen állunk a vasárnapi, Fehérvár elleni összecsapásra. Fontos, hogy csak akkor tudjuk velük felvenni a harcot, ha végig mi tudunk dominálni.”
 
A Fehérvár AV19 felemás mérleggel rendelkezik az elmúlt négy mérkőzést illetően, hiszen két győzelmet és két vereséget tudhat magáénak a koronázóvárosi gárda. A listavezető Bécs és a regnáló bajnok Klagenfurt ellen is sikerült bizonyítaniuk, a Znojmo ellen pedig egy góllal maradtak alul. A legutóbbi összecsapást szombat este vívták Innsbruckban, ahol a hazaiak szerezték meg a három pontot, így Hannu Järvenpää legénysége sikerre éhesen várja a vasárnapi mérkőzést, hiszen egy győzelemmel akár feljebb is léphetnek a tabellán. A vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzés előtt: „Erős ellenfelünk lesz vasárnap és mindenképp jobb teljesítményt kell mutatnunk, mint az Innsbruck ellen, de úgy gondolom, lépést tudunk tartani a velük. Bízom benne, hogy olyan játékot tudunk majd játszani, mint a legutóbbi hazai mérkőzésünkön.”

Az tiroli túra előtt Stpisicz Bence és Szabó Krisztián mondták el várakozásaikat: