Barabás Miklós: „Hatalmas dicséret illeti a srácokat”

  • 2019.03.04. 20:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk legutóbbi összecsapásait Barabás Miklós másodedző és Horváth Milán, az együttes védője értékelték, cikkünkben pedig megtekinthetők a hazai találkozók összefoglalói.

Ifjúsági csapatunk mindkét bajnokságban megkezdte a rájátszásban való szereplést. Négy nap alatt négy mérkőzést játszottak U18-asaink, a mérleg három győzelem és egy vereség. AZ EBJL-ban a két győzelemig tartó párharc döntetlenre áll, a magyar bajnokságban viszont már elődöntőben szerepelhetnek a következő héten. Az első összecsapás hazai pályán zajlott az osztrák bajnokságban a Debrecen ellen, melyet Barabás Miklós másodedző a következőképp értékelt: „Erős kerettel álltunk ki szerdán, a nagy gólkülönbségű győzelmünket az ellenfél két-három játékosa akadályozta meg, itt kiemelném a kapusuk teljesítményét, aki nagyon jól védett, sok lövést hárított. Végig mi domináltunk, a srácok küzdöttek, hajtottak, de sajnos nem tudtunk több gólt szerezni. Mentálisan és fizikailag is fáradtak a játékosok, hiszen egész héten mérkőzéseket játszottak két korosztályban is. Ennek ellenére biztosak voltunk a győzelemben, mindegy, hogy hány góllal nyertünk.”

Végeredmény: Fehérvár AV19 – Debreceni Hoki Klub 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Összeállítások:
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh, Szakács, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Szabó Cs. Dobmayer, Ilic, Gál, Kis, Rétfalvi, Lánczos, Parragi, Ambrus G., Csölle
Debreceni Hoki Klub: Belomoev (Gönczi) – Ellerbrock, Sándor, Kaskötő, Erményi, Antal, Filep, Kókai, Borbát, Smirnov, Sándor, Szabó, Spakovszky, Diószegi-Szabó, Ivanov, Tuza, Bartók
Gólszerzők: Németh, Rétfalvi illetve Bartók

A Debreceni Hoki Klub elleni mérkőzés összefoglalója:


Csütörtökön és pénteken a magyar bajnokság negyeddöntőjében szerepelt az ifjúsági csapat a Csíkszereda ellen. Az első nap nagyarányú győzelmet aratott a fehérvári gárda, a második találkozón pedig végül egy góllal bizonyultak jobbnak erdélyi ellenfelüknél, így bejutottak a legjobb négy közé. Barabás Miklós erről a két összecsapásról is beszélt: „Nem volt időnk sem búslakodni, sem örülni, hiszen két nap egymás után a Csíkszereda ellen játszottunk magyar bajnoki negyeddöntőt. Fordulatos mérkőzés volt, de a srácok biztos lábakon álltak, végig uralták a játékot. Kijött minden lépésünk, ami a Debrecen ellen hiányzott, ennek pedig négygólos győzelem lett az eredménye. A következő nap ugyanúgy beleálltak a srácok a munkába, az ellenfél nagyon jó kapusteljesítménye akadályozta meg azt, hogy nagy különbség legyen a két együttes között. Bíztunk a csapatunk mentális és fizikai erejében, hogy behúzzák ezt a mérkőzést. Látszott, hogy fejben már egy kicsit a szombati, Debrecen elleni meccsen vannak, ezért is nem volt olyan átütő a siker, de itt is száz százalékosan teljesítettünk.”

Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - ISK Csíkszereda 6-2 (1-0, 1-0, 4-2)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh, Horváth B., Roczanov, Galusnyák, Deák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Dobmayer, Ilic, Ambrus Cs., Rétfalvi, Parragi, Ambrus G.
ISK Csíkszereda: Demeter (Mag) – Lőrincz, Csiszer, Salamon, Antal L., Nagy-Galaczi, Benedek Gergő, Kristó, Silló, László, Benedek Gábor, Antal E., Tamás, György, Gál, Borsos, Gergely, Benedek T.
Gólszerzők: Parragi (3), Ambrus (2), Németh illetve György, Antal L.

A Csíkszereda ellni első találkozó összefoglalója:


Végeredmény: Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - ISK Csíkszereda 2-1 (0-0, 0-0, -1)
Összeállítások:
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh, Szakács, Kovács, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Szabó Cs., Dobmayer, ilic, Gál, Rétfalvi, Nochta, Lánczos, Parragi, Ambrus G., Gájer, Vizi, Csölle
ISK Csíkszereda: Demeter (Mag) – Lőrincz, Csiszer, Salamon, Antal L., Nagy-Galaczi, Benedek Gergő, Kristó, Silló, László, Benedek Gábor, Antal E., Tamás, György, Gál, Borsos, Gergely, Benedek T.
Gólszerzők: Horváth M., Németh illetve Salamon

A Csíkszereda elleni második találkozó összefoglalója:


Szombaton a Debrecen volt az ellenfél idegenben, ahol az EBJL negyeddöntőjének második mérkőzését rendezték. A szakember a vereség ellenére maximálisan elégedett volt a csapat teljesítményével: „Még a második Csíkszereda elleni mérkőzés után buszra ültünk és elmentünk Debrecenbe. A játékosok szemével lehet, hogy ez nem volt túl pozitív, viszont edzői szemmel nézve ezt láttuk a legmegfelelőbb megoldásnak arra, hogy időben ágyba kerüljenek a srácok és kipihenten tudjanak jégre lépni szombaton délben. Úgy gondolom, ez még jobban összekovácsolta a srácokat és jó hangulatban készültünk a találkozóra. A meccsen többet volt nálunk a korong és többet lőttünk kapura is. Sajnos túl sok kiállítást szedtünk össze, míg az ellenfélnél jóval kevesebb volt, ez pedig nem volt jó hatással a gyerekekre, egyik oldalon sem. Hosszabbításban szenvedtünk vereséget, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy eldöntsük a mérkőzést, de a játékosok óriási fizikai megterhelésnek vannak kitéve, ami a ráadásban már több hibát eredményezett és nem tudtak a képességeik szerint játszani. Sajnos egy lecsúszó korong bement, de nincs veszve semmi. A srácok egész heti teljesítményéről csak pozitívat tudok mondani, hiszen az óriási megterhelés ellenére mindenki száz százalékot nyújtott. Felnőtteket meghazudtoló módon dolgoztak, küzdöttek egymásért, ez pedig nagyon fontos. Ezúton is hatalmas dicséret illeti a csapat minden tagját.”

Végeredmény: Debreceni Hoki Klub - Fehérvár AV19 5-4 h.u. (2-1, 1-2, 1-1, 1-0)
Összeállítások:
Debreceni Hoki Klub: Belomoev (Gönczi) – Ellerbrock, Sándor, Kaskötő, Erményi, Antal, Filep, Kókai, Borbát, Aranyos, Smirnov, Sándor, Szabó, Spakovszky, Diószegi-Szabó, Ivanov, Tuza, Bartók
Fehérvár AV19: Usnik (Pesti) – Szabó Z., Németh, Galusnyák, Horváth M., Kóger, Farkas, Kokas, Szabó Cs., Dobmayer, Ilic, Kis, Rétfalvi, Lánczos, Parragi, Ambrus G., Gájer, Vizi, Csölle
Gólszerzők: Ivanov (2), Szabó, Bartók, Filep illetve Németh, Kis, Rétfalvi, Galusnyák

Horváth Milán, a fehérvári U18-asok védője a második Csíkszereda elleni mérkőzésen megszerezte csapatának a vezetést. A fiatal védő az ifjúsági magyar bajnokságban négy mérkőzésen négy pontot szerzett, míg az EBJL-ben hét találkozón nyolc egységig jutott. Nagy segítségére van saját korosztályának, hiszen stabil tagja az akadémia juniorcsapatának és fiatal kora ellenére már idén bemutatkozhatott a felnőtt bajnokságban a Fehérvári Titánok tagjaként. A decemberben junior világbajnoki bronzérmet szerző védő így nyilatkozott az elmúlt hétről: „Nagyon nehéz héten vagyunk túl az U18-as csapattal, hiszen a játékosok zöme öt-hat mérkőzést játszott, sőt van, aki még többet. Szerdán kezdődött az ifjúsági meccsdömping, amikor a Debrecen csapatát fogadtuk. Küzdős, jó tempójú összecsapás volt, aminek a végén mi jöttünk le győztesen a jégről. Csütörtökön és pénteken a Csíkszereda látogatott a Raktár utcai Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. Egy összeszedett csapattal álltunk szemben, nem volt túl könnyű mérkőzés. Mindkét meccsen nehezen indult be a góllövés, a helyzeteink megvoltak, de valahogy nem tudtuk értékesíteni azokat. Ennek ellenére mindkét találkozót sikerült behúzni, így továbbjutottunk az elődöntőbe a magyar bajnokságban, ahol a DVTK lesz az ellenfél. Még pénteken elutaztunk Debrecenbe, hogy ki tudjuk pihenni magunkat és ne hajnalban kelljen kelnünk és utaznunk. Így szombaton reggel egy jó hangulatú, közös reggelivel kezdtük a napot, a következő órákban pedig a készülődésé volt a főszerep. A meccsen nagyon sok kiállításunk volt, de harcoltunk a győzelemért. A mérkőzést nem sikerült hatvan perc alatt eldönteni, így egy következő harmadra került sor. Itt tizenhárom perc után sajnos kaptunk egy gólt, így az ellenfél egyenlített a párharcban. Úgy érzem, egy kisebb domb vagy inkább hegy állt előttünk aznap, de a csapat büszkén mászott felfelé. Mindent kitettünk a pályára, nagyon büszke vagyok, ahogy az edzőink is azok.”