Az Innsbruck szerezte meg a három pontot

  • 2018.11.03. 19:55
  • Fehérvárav19
A fehérvár AV19 szombaton az Innsbruck otthonában lépett jégre, ahol négygólos vereséget szenvedett Hannu Järvenpää legénysége. 
EBEL / Alapszakasz -
2018.11.03 Szombat / 17:30
HC TWK Innsbruck
vége
5:1
(3:0, 0:1, 2:0)
Nézőszám: 2 000
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
Bernecker, Piragic, Sparer, Rezek
HC TWK Innsbruck
Swette (Juvonen) - Ross, Lindner, Sedivy, Spurgeon, Lammers - Guimond, Boivin, Yogan, Clark, Bär - Pedevilla, Stach, Koper, Lamoureux, Paulweber - Antonitsch, Wachter
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Sofron - Caruso, Meland, Luttinen, Koskiranta, Kuralt - Stipsicz, Tikkanen, Szabo, Sarauer, Philips - Erdely, Szita, Sille, Reisz, Sarpatki
Gólszerzők: Yogan, Lammers, Sedivy, Sedivy, Spurgeon ill. Sarauer
Kiállítások: 18 ill. 2

Fehérvári támadásokkal indult csapatunk Innsbruck elleni mérkőzése, ahol Ryan Glenn továbbra sem állt Hannu Järvenpää rendelkezésére, Láday Tamás pedig a Titánokkal utazott el az erdélyi túrára, így ő sem lépett jégre szombat este. Az első komolyabb helyzet Sofron előtt adódott, ám a korongot nem sikerült bekotorni a kapuba, a kipattanóra pedig lecsapott az ellenfél, Clark indult el, passzolt Boivinnak, majd a pakkot végül Andrew Yogan vágta Carruth hálójába (1-0). A gólt követő percekben ismét a fehérvári védelemnek akadt több munkája, az Innsbruck nyomás alá helyezte Carruth kapuját, de a vendégek kitűnően blokkoltak. A 8. percben a Kóger-Sofron páros előtt kínálkozott lehetőség, azonban Swette a helyén volt. Ezután kiegyenlített küzdelem jellemezte a játékot, egyik kapu sem került komoly veszélybe, majd Szabó Krisztián próbálkozott távolról, ám Swette hárított. A 12. percben innsbrucki ütőkön járt a korong, a kékről Boivin indult, Sedivynek adta át a kapu előtt, Carruthot kicselezve pedig Lammers találatával kettőre növelték előnyüket (2-0). Továbbra is a fehérvári harmadban folyt a játék, de a védelmünk ezúttal a helyén volt. A 18. percben páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, Yogant és Sarauert látták szabálytalannak. A dudaszó előtt 37 másodperccel négy a négy ellen ismét a hazaiak voltak sikeresek Ondrej Sedivy jóvoltából, aki Clark passzát értékesítette, így a csapatok ezzel az eredménnyel fordulhattak a második etapra (3-0).
A második játékrész fehérvári emberelőnnyel indult, Lindnert küldték a bírók büntetőpadra, majd a kiegészülés pillanatában ismét hazai oldalon osztottak kisbüntetést, ezúttal Pedevillának, de a cápák védelme áttörhetetlennek bizonyult, így mindkét fór kihasználatlan maradt. Nem sokáig maradt üres az innsbrucki büntetőpad, a hatodik perc végén Boivint küldték ki, de Phillips, Erdély és Sille sem tudta átjuttatni a pakkot a gólvonalon. A 31. percig nem akadt nagyobb helyzet egyik oldalon sem, ekkor Szabó Dániel próbálkozhatott, ám a lövést hárította Swette. A következő buli után viszont már sikeres volt a fehérvári támadás, egy Erdély-Szabó Krisztián összjáték végén Andrew Sarauer emelte a korongot a hálóba (3-1). A továbbiakban kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést, a 38. percben pedig ismét fehérvári támadást láthatott a közönség, Szita és Reisz előtt is adódott helyzet, de a kapu előtti kavarodásban nem tudták belőni a korongot a Cápák ketrecébe. Az utolsó percben ismét létszámfölénybe kerültek a koronázóvárosiak, amit a dudaszóig nem sikerült kihasználni, így 3-1-es eredménnyel és öt a négy elleni játékkal kezdődhetett a harmadik harmad.
Lamoureux áthúzódó kiállítása miatt kék-fehér létszámfölénnyel indult a záró etap, mialatt Koskiranta többször is próbálkozott, de Swette minden lövést hárított, ahogy öt az öt ellen is. A 44. percben egy elhozott buli után a hazai kapu mögül Lammers indított, Carruth kapuja előtt pedig Ondrej Sedivy szerezte meg a korongot és lőtt a fehérvári hálóba (4-1). Ezután többször is próbálkozott a fejér megyei legénység, az előny azonban ismét kihasználatlan maradt. Nagyobb helyzetek nélküli játékkal folytatódott a harmad, majd az 52. perctől a fehérváriak helyezték nyomás alá Swette kapuját, de nem jártak sikerrel. Nem úgy a másik oldalon, ahol az 54. perc felénél Sedivy-Lammers volt a korong útja, majd utóbbi passzolt a lendületből érkező Tyler Spurgeon elé, aki nem hibázott (5-1). Ezt követően Pedevilla szabálytalankodott, a Bernecker-Piragic páros pedig 2+2 percet ítélt neki, így jöhetett a végére az újabb fehérvári fór, de hiába próbálkoztak a speciális egységek, a korong nem jutott át a gólvonalon, így maradt az 5-1-es végeredmény.