Az első három pont megvan

  • 2021.01.09. 01:06
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 a hétvégi túra első mérkőzését magabiztosan, 6-3-ra nyerte az Innsbruck ellen.

ICE / Alapszakasz -
2021.01.08 Péntek / 19:15
HC TWK Innsbruck
vége
3:6
(1:1, 1:5, 1:0)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
SMETANA, RUETZ, TSCHREPITSCH, SPARER
HC TWK Innsbruck
Swette (McCollum) - Lattner, Tansey, Ciampini, Christoffer, Sideroff - Wetzelsberger, Porseland, Herr, Girard, Gerlach - Bär, Mader, Winkler, Jennes - Kromp, Muigg, Paulweber
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Gyenes) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Szabo, Erdely, Bartalis, Petan - Geiger, Horvath, Szita, Kahkonen, Mihaly - Kovacs, Lahti, Sarpatki
Gólszerzők: Gerlach, Gerlach, Sideroff ill. Kuralt, Stipsicz, Erdely, Kuralt, Campbell, Petan
Kiállítások: 12 ill. 12

Innsbrucki támadásokkal és gyors hazai góllal kezdődött az innsbrucki találkozó, Gerlach csuklólövése jutott a kapuba (1-0). A következőkben csapatunk akarata érvényesült, a vendéglátó ritkán jutott el a kapuig. A negyedik sor volt aktív, Kovácsnak azonban nem sikerült bekotornia a korongot. Hargrove ütközött a palánknál, így előnyben jöhettek a Cápák. Janus tartotta a csapatot a hátrányban, de végül nem sikerült betalálni a sötétmezeseknek. A kiegészülés után megtört a jég a másik oldalon, Anze Kuralt bombázott és egyenlített (1-1). Előbb öt a négy ellen, majd öt a három ellen is játszhatott csapatunk a következőkben, Hári próbálkozása után Swette óriásit védett, így nem sikerült megfordítani a találkozó állását. Újra egyenlő létszámnál is kevés, de annál veszélyesebb lehetőségig jutottak a tiroliak, Swette kapuja előtt folyt a játék, Erdély közelije után a kipattanót Petan tette rá, hiába. A játékrész vége is csapatunké volt, de végül döntetlennel fordultak a csapatok.

 

A középső etap is fehérvári támadásokkal indult, több helyzet után Hári látta meg a meginduló Stipsicz Bencét, aki nem is hibázta el a szólót (1-2). Nem álltak le a vendégek, Swette tartotta a csapatát egészen a 27. percig, Bartalis István lövése után a kipattanót Erdély Csanád vágta a hálóba (1-3). A gól után szinte lefagyott az Innsbruck, egyre-másra követték egymást a fehérvári támadások és három percen belül háromszor is betalált a magyar ICE-csapat: előbb Anze Kuralt közelije jutott a kapuba (1-4), majd Tim Campbell távolról bombázott (1-5), végül pedig Alex Petan lövése után már öt volt közötte (1-6). A játékrész végére feljavult a hazaiak játéka, egy védelmi hibát kihasználva végül Gerlach használt ki egy kettő az egyes szituációt (2-6).

 

A záró etap innsbrucki mezőnyfölénnyel indult, Girard próbálkozott, de Janus védett. A 44. percben Ciampini és Campbell ütköztek, végül előbbit színészkedését, utóbbit bottal akasztásért küldték a büntetőpadra. A kiegészülés után ismét lendült a játékvezetők keze, egy kapu előtti kavarodás után Petan kapott kisbüntetést, de nem tudott élni a lehetőséggel a vendéglátó. A harmad közepén szerencsés helyzetből zárkóztak az innsbruckiak, Sideroff lövése átcsorgott Januson, a korong végül egy vendég védő lábáról került a hálóba (3-6). Felpörögtek a Cápák a gól után, ismét kapusunknak volt dolga, ráadásul előbb Bartalis, majd Stipsicz is a büntetőpadra került, így majdnem 4 percig öt a négy ellen támadhattak a sötétmezesek. A fórban Ciampini szabálytalankodott, így négy a négyben folytatódott a találkozó. Egy Hári-Campbell összjáték végén Swette hárított bravúrral, a végén pedig főleg Janus kapuja előtt folyt a játék, Erdélyék a védekezésre koncentráltak a lefújás előtt. Hári és Girard akaszkodtak össze a kapu előtt, mindketten a büntetőpadon fejezték be a mérkőzést.