Az első győzelem a középszakaszban

  • 2021.02.17. 23:32
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 5-3-as hazai győzelemmel indította a középszakaszt.

ICE / Középszakasz -
2021.02.16 Kedd / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
5:3
(1:0, 2:1, 2:2)
Nézőszám:
EC-KAC
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
PIRAGIC, RENCZ, ZGONC, KIS-KIRÁLY
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Gyenes) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Horvath, Erdely, Bartalis, Petan - Geiger, Szabo, Kahkonen, Sarauer, Sarpatki - Szabo, Mihaly, Lahti, Szita
EC-KAC
Madlener (Holzer) - Strong, Schumnig, Bischofberger, Hundertpfund, Obersteiner - Unterweger, Postma, Fraser, Koch, Witting - Steffler, Vallant, Ganahl, Ticar, Petersen - Gregorc, Geier, Geier, Kernberger
Gólszerzők: Kahkonen, Petan, Hargrove, Erdely, Sarauer ill. Postma, Fraser, Witting
Kiállítások: 8 ill. 14

Vendég kiállítással indult a találkozó, Bartalis, majd Kuralt is próbálkozott, de azelső fórban még nem született találat, ahogy a másodikban sem, Stipsicz próbálkozásait védte Madlener. A harmad közepén már megtört a jég, Sarauer passzolt Toni Kähkönennek, aki nem is hibázott (1-0). A következőkben is a vendégek kapuja előtt folyt a játék, majd a hazai kiállítás következett, nagyobb klagenfurti helyzetek nélkül. A harmad végét megnyomta a magyar ICE-csapat, Caruso bombája zárta az első 20 percet.

A középső etapot Kuralt lehetősége indította, majd beszorult együttesünk, és a vendégek nyomásának meg is lett az eredménye, Paul Potsma egyenlített (1-1). A találat után tovább nőtt a klagenfurtiak fölénye, de a szorításból a harmad közepén góllal jött ki csapatunk, Alex Petan juttatta át a korongot a gólvonalon (2-1). Négy a négyben folytatódott a játék, ez inkább a hazaiaknak kedvezett, majd a büntetőpadról visszatérő Szabó Dániel kapott jó ütemben passzt, de Madlener védett. Jó ütemben született a következő hazai gól, Colton Hargrove bombájával már kettő volt a különbség (3-1).

A záró harmad előtt Petri Matikainen reklamált hevesen a jégen, így technikai kisbüntetés miatt fehérvári előnnyel indult az utolsó 20 perc, ám nem sikerült betalálni. A kiegészülés után büntettek a vendégek, Matt Fraser csökkentette egyre a különbséget (3-2). Feljebb kapcsoltak Háriék, de így tett a Rekordbajnok is, a harmad közepén végül Samuel Witting egy kipattanót juttatott a hálóba (3-3). Stipsiczet akasztották az 55. percben, az előnyben pedig Janus hárított nagyot Bischofberger szólója után, a kontrában azonban betaláltak a kék-fehérek, Bartalis kipattanójára Erdély Csanád érkezet jó ütemben (4-3). A vendégek videóbírót kértek kapusakadályozás miatt, ám a játékvezetők végül érvényesnek ítélték a gólt. A végére lehívta kapusát Petri Matikainen, Andrew Sarauer pedig egészpályás üreskapus góllal zárta le a nyitott kérdéseket (5-3).