Az első a Cardiffé

  • 2019.08.11. 07:40
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 walesi túrájának első találkozóján a hazai együttes bizonyult jobbnak. 

Nem indult jól a találkozó csapatunk számára, hiszen Andrew Sarauer rögtön a mérkőzés kezdetén végleges fegyelmit kapott bottal lökésért. Nyomott is rögtön a hazai alakulat, csapatunk azonban jól védekezett. Két perccel később Timminst is büntették a játékvezetők, a hazaiak mestere rögtön időt is kért, öt a három ellen pedig már eredményes volt a CHL-résztvevő Cardiff, Sean Bentivoglio talált be (1-0). Stipsiczék egyenlő létszámnál egyre többször veszélyeztettek, de összességében még mindig a walesiek felé billent a mérleg nyelve. A jég a 14. percben tört meg, amikor Timmins passzát Jonathan Harty tette a hálóba a kékről, megszerezve ezzel a Hydro Fehérvár AV19 első találatát a 2019/2020-as szezonban (1-1). A harmad hátralévő részében kiegyenlített játék folyt, mígnem előnybe került csapatunk, de a speciális egységek nem tudtak élni a lehetőséggel. A dudaszó előtt előbb Lehtonen kapott kétperces kiállítást, majd a hazai oldalon is nyílt a büntetőpad ajtaja, így a harmad négy a négy elleni játékkal ért véget.

A második harmad elején is maradt a hazai fölény, Ouzas védéseire volt szükség az egál megtartásához, majd Szabó Bence kapott kisbüntetést. Hátrányban Reisz előtt maradt ki egy szóló, a fordulásból még nem talált be a Cardiff, azonban egy perccel később egy beadást Masi Marjamaki értékesített (2-1). A második gól után maradt a kiállításokkal tarkított játék, a fehérváriak előtt két előny maradt ki, majd a harmad közepén újra négy a négy ellen korcsolyáztak ki a felek. A kiegészülés után rákapcsoltak a hazaiak, ami újabb gólt eredményezett, ezúttal Joey Haddad talált be (3-1). A harmad második felében ismét kapusunknak akadt több dolga, a játékrész végén ráadásul előnyben támadhatott a Cardiff, miután Szabó Krisztián 2+2 perces büntetést kapott. A dudaszó előtt elcserélte magát a vendéglátó, így négy a négy ellen zárult a középső etap.

A záró játékrész elején kettős előnyben támadhattak Szitáék, de nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, majd egyenlő létszámnál ismét Ouzasé volt a főszerep, nagy védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség a két csapat között. A 45. percben Caruso kapott passzt középre, de kimaradt, aztán Stipsicz próbálkozott a kékről. A játékrész közepére kiegyenlítődött a játék, ám Stpsicz kapott kiállítást, ebből az előnyből pedig újra növelte előnyét a Cardiff, második gólját lőtte Masi Marjamaki (4-1). Újabb fehérvári előny következett, de ez is kimaradt, majd öt perccel a dudaszó előtt megszületett az első előnyös találat vendégoldalon is, Reisz Áron kotort be egy lecsorgó korongot (4-2). A gól után nagy lehetőséghez jutott a Hydro Fehérvár AV19, újra előnyben ellen támadhattak Lehtonenék, Ouzas is lekorcsolyázott, így hat a négy ellen folyt a játék. Másfél perccel a vége előtt újabb hazai játékos előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, a kettős fórban előbb Yogan lövése ment mellé, majd Reisz próbálkozott közelről, ám végül nem született találat. Kuralt lövése mellé ment, és 11 másodperccel a vége előtt Joey Haddad üres kapus gólt szerzett, végleg eldöntve a mérkőzést (5-2).

Pihenésre azonban nincs sok idő, hiszen vasárnap magyarországi idő szerint 19 órakor újra összecsap a két együttes.