Az elődöntő a tét

  • 2019.03.05. 14:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk a Debrecent fogadja szerdán, a várakozásokról Barabás Miklós másodedző és Horváth Milán, az együttes védője beszéltek.

Ifjúsági csapatunk a legjobb négy között van a magyar bajnokságban, az EBJL két győzelemig tartó párharcában viszont két mérkőzés után döntetlen az állás, így szerdán a Debrecen elleni összecsapáson az elődöntő a tét. Az első mérkőzésen Székesfehérváron nyerni tudtak U18-asaink, szombaton Debrecenben pedig hosszabbításos hazai győzelem született, így van miért visszavágnia a fehérvári gárdának. Barabás Miklós, U18-asaink másodedzője a következőket mondta el a találkozó előtt: „Bízunk a csapatunkban, hogy újult erővel, két nap pihenő után olyan játékot produkálnak szerdán, ami méltó a tudásszintjükhöz és az akadémia nevéhez is. Bízunk a csapat sikerében, ahogy idáig is tettük minden egyes mérkőzésen. Egy játékosunk hiányzik, de megpróbálunk olyan kerettel kiállni, ami megmutatja ennek a gárdának az igazi erejét. Bízunk abban, hogy remek játékkal, megérdemelten tovább tudunk menetelni az EBJL-ben is. Ha srácok úgy állnak hozzá a találkozóhoz, ahogy az elmúlt héten, akkor nem lesz gond."

Horváth Milán, a fehérvári U18-asok védője a Csíkszereda elleni mérkőzésen megszerezte csapatának a vezetést. A fiatal védő az ifjúsági magyar bajnokságban négy mérkőzésen négy pontot szerzett, míg az EBJL-ben hét találkozón nyolc egységig jutott. Nagy segítségére van saját korosztályának, hiszen stabil tagja az akadémia juniorcsapatának és fiatal kora ellenére már idén bemutatkozhatott a felnőtt bajnokságban a Fehérvári Titánok tagjaként. A fiatal védő így nyilatkozott a Debrecen elleni mérkőzés előtt: „A szerdai meccsen nagyon fontos lesz, hogy ne adjunk könnyű gólokat az ellenfélnek és mindenki egyszerűen játsszon hátul. A támadásokban ki kell használnunk a helyzeteinket, amiket a legutóbbi mérkőzésen nem sikerült. Azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

A Debrecen elleni harmadik negyeddöntő-mérkőzés 2019. március 6-án, szerdán 12:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.