Az Asiago lehet a liga tizennegyedik csapata

  • 2022.06.02. 16:58
  • Fehérvárav19

A win2day ICE Hockey League csütörtökön megtartotta éves közgyűlését, ahol az elnökség mandátumáról és két csapat sorsáról is döntöttek.

Mint ismert, a tavalyi évad tragikus eseményei után az iClinic Bratislava Capitals nélkül folytatódott a bajnokság, és bár a szlovák együttes visszatér a ligába, a szezon végén anyagi okokra hivatkozva a Dornbirn Buldogs, valamint a HC Orli Znojmo is bejelentették: nem lesznek ott a nemzetközi bajnokság szeptemberi rajtjánál.

Nem marad távoli ellenfél nélkül a Hydro Fehérvár AV19, hiszen a közgyűlés csütörtöki döntése nyomán a Pioneers Vorarlberg együttese hivatalosan is tagja az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongligának. A feldkirchi együttes minden szükséges feltételt teljesített a felvételhez, így indulhatnak a 2022/2023-as pontvadászatban. Az osztrák klub bevonása mellett a közgyűlés a  Migross Supermercati Asiago Hockey felvétele mellett döntött, így a Bolzano és a Val Pusteria mellett a nagy múlttal rendelkező  együttes lehet a liga harmadik olasz résztvevője. Amennyiben az Alpesi Liga tavalyi aranyérmese minden szükséges feltételt teljesítenek, részt vehetnek a következő évi bajnokságban. „Örülünk, hogy Vorarlberg tartomány a ligatérképen marad. Feldkirch egy nagy hagyományokkal rendelkező helyszín, amely gazdagítja majd a ligát. Az Asiago felvétele biztosítja azt, hogy a liga az eredetileg tervezett tizennégy csapattal folytatódjon” – nyilatkozott a ligaelnök.

A közgyűlés újabb két évre hosszabbította meg az alelnökök, Dr. Karl Safron, Dr. Dieter Knoll und Franz Kalla megbízatását, így az elnökség tisztségeit Jochen Pildner-Steinburg elnöksége alatt 2024-ig töltik majd be.

A klubok ezen kívül az online közvetítések folytatása mellett tették le a voksukat. A következő évadban az Ausztriában a Puls 24-en nem közvetített találkozók mindegyike elérhető lesz a live.ice.hockey oldalon. Az idei szezonban a klubok több, mint 560 órányi adásával 2,5 millió eurós médiaértéket generáltak.